A murit Mihail Kalașnikov

Adevărul a publicat astăzi o știre preluată la rândul lui din surse externe :

Creatorul automatului Kalaşnikov a murit la vârsta de 94 de ani şi avea probleme de sănătate de ceva vreme, fiind internat la terapie intensivă. Anunţul decesului a fost făcut de secretarul preşedintelui regiunii Udmurţia. Pe lângă arma AK-47, Kalaşnikov a creat 150 de modele diferite. A primit premiul Stalin în 1949 şi două medalii de erou al Muncii Socialiste.

Știrea mă aștept să apară curând și pe alte canale media. Singura problemă este că Mikhail Kalashnikov nu a murit când a vrut internetul ! Pe data de 21 decembrie, pe facebook a apărut următorul mesaj :

“At about 11 a.m. ET on Saturday (December 21, 2013), our beloved soldier Mikhail Kalashnikov passed away. Mikhail Kalashnikov was born on November 10, 1919 in Kouria. He will be missed but not forgotten. Please show your sympathy and condolences by commenting on and liking this page.”

http://en.mediamass.net/people/mikhail-kalashnikov/deathhoax.html

Așadar, decesul acestuia era anunțat încă de acum două zile, fiind nevoie de mai multe confirmări oficiale pentru a contra-ataca anunțul inițial fals. Dacă acum două zile știrea nu era validată, astăzi este ? Se pare că da, fiind o informație confirmată de agențiile străine.

R.I.P. Mihail Kalașnikov

kalasnikov

      Cristian Iosub