Cum activezi cartela Orange și oferta promoțională

Activarea unei cartele SIM și a opțiunilor pt un prepay, pot deveni adevărate probe de perspicacitate. Am cumpărat astăzi, după mulți ani, un SIM Orange prepay pe care să îl țin în telefonul de teste.

Se ia una bucată SIM și se introduce în telefon. Imediat încep să curgă SMSuri de informare prin care aflu că aș avea activată by default o opțiune de 5 euro cu nelimitat minute în rețea, nelimitat SMS în rețea, 150 de minute naționale şi internaționale către fix sau SMS naționale și 50 MB interne. În general am o problemă cu faptul că ar putea decide cineva în locul meu așa că orice vine by default activat, dezactivez. Ulterior, activez numai ce consider eu necesar cu atât mai mult cu cât oferta era jenantă pt mine. 50 MB internet? Realy? În anul 2014? Eu consum 50 MB de internet numai dimineața la cafea, într-o singură zi.

Așa că am urmat sfaturile Orange si am trimis SMS la 321 cu textul CREDIT pt a primi creditul în locul opțiunii (am nevoie de credit pt SMS premium).

Cum Orange înțelege prin mesaje tot ce vrea el, am primit în locul creditului, o altă opțiune care costă 6 euro 🙂 :  nelimitat minute în rețea, nelimitat: SMS în rețea, 200 de minute naționale şi internaționale către fix sau SMS naționale din care 100 minute sau SMS sunt şi internaționale pe mobil, plus 200 MB internet .

Posibilă soluție ar fi să insist să le trimit SMS la 321 sau să generez apel în call center. Problema nu este la mine. E un SIM care nu cred că va fi vreodată reîncărcat.

Problema este la persoanele în vârstă, la persoanele mai puțin cunoscătoare de ceea ce înseamnă telefonia mobilă. Pe de-o parte, este o mișcare interesantă de a avea by deafult activate opțiuni, și asta o spun după o experiență destul de lungă cu un alt operator unde își activau clienții pe capete cartelele SIM crezând că au oferte cu 2000 minute activate by default și consumau creditul aiurea. Se prindeau abia când epuizau creditul inițial.

În concluzie, este o treabă mișto să activezi implicit pe cartele tot felul de opțiuni care sunt la modă. Dar când omul te refuză politicos de mai multe ori, ar fi cazul să înțelegi că îl doare în cot de opțiunile tale. El vrea creditul inițial care este scris pe pachetul prepay.

Screenshot_2014-08-31-18-41-15

  1. Ce logica de tot rahatul au astia de la Orange. Cu auto-activare cu tot.

  2. Haha.. corect.. si necazul cade pe angajatii magazinelor Orange, pentru ca oamenii in varsta care nu stiu se duc cu telefonul acolo si zic: “dezactiveaza si mie optiunea asta si activeaza-mi alta te rog, ca eu nu stiu”…

    Cristian Iosub