Adrese email la liber pe Random.org

American style: By submitting your personal data, you agree to this transfer, storing or processing. We will take all steps reasonably necessary to ensure that your data is treated securely and in accordance with this privacy policy.

Romanian style:

La o conferinta de presa a celor mai importanti constructori de masini din Europa:
– Cum verificati daca autoturismul este etans?
Reprezentantii Mercedes:
– Simplu, facem testul cu pisica!
– Si in ce consta acest test?
– Bagam o pisica inauntru si cronometram cat timp trece pana cand moare din cauza lipsei de oxigen…
Reprezentantii BMW:
– Si noi tot testul cu pisica….
– Si cum procedati?
– Pai cam la fel cu cei de la Mercedes… Cu cat moare mai repede pisica, cu atat mai etansa este masina…
Reprezentantii Dacia:
– Pai si noi tot testul cu pisica il folosim…
– Si procedati la fel cu cei de la BMW si Mercedes?
– Nu….noi lasam o pisica inauntru si pe unde scoate capul, bagam chit…

random-org

La prima vedere pare o diferență de abordare și pricepere, dar la o privire mai atentă este același stil.

Random.org este una dintre cele mai utilizate platforme pentru tragerile la sorți, fiind folosită în mare parte pe varianta free. Greșeala de abordare este utilizarea unor date sensibile in listele ce urmează a fi procesate de random.rog. La o simplă căutare google de forma : “random.org/draws/details/?draw=” @gmail.com , avem rezultate destul de interesante. Săpând un pic mai mult, sau folosind minim o dată platforma, înveți linkurile / căile prin care sunt afișate datele procesate.

Luăm un exemplu practic: https://www.random.org/draws/details/?draw=15060 . Avem 6959 adrese email unde probabilitatea să fie valide este foarte mare. Lista cu numărul 15,000 însă, are identificatori numerici. Acum, random.org permite să introduci ce identificatori dorești (adrese email, numere de telefon, nume, hashuri, id-uri etc) depinzând de tine ce informații alegi și îți asumi să fie publice.

Aveți grijă când încărcați datele personale ale clienților pe alte siteuri ! Folosiți ID-uri interne, nu datele personale ale clienților !

  1. Foarte interesant, aici este cazul așa cum ai specificat, acelor extrageri de pe conturi free. Am intrat acum să testez și am dat peste câteva extrageri Private și nu am avut acces la lista de extrageri.

    Acum, depinde și efortul pe care îl aloci, pentru a face un minerit după adrese de email de aproximativ 75% valide, minim.

    Merci de informație Cristi, la cât mai multe 😀

  2. Auci. Problema e ca nu putem verifica daca tragerea la sorți va fi pe lista publica (cont gratuit) sau pe cont premium, ca sa știm sa ne ferim de la început in a participa la concursuri care folosesc random.org 🙁

  3. 🙁 mi-am gasit adresa de mail deja in doua liste…

  4. La random.org chiar nu ma asteptam sa tina publice datele…

    Cristian Iosub