Allview P5 Quad

Prin luna februarie scriam despre lansarea noului Allview P5 Quad. Telefonul nu este produs (fabricat) propriu zis de Allview ci este branduit pentru ei. Prin lume sunt foarte multe companii care detin acest telefon dar fiecare sub un alt nume.

Trecerea de la iOS la Android este grea, dar in timp voi reusi 😉

Soecificatii tehnice si detalii despre telefon gasiti aici, asa ca nu am sa le rescriu.

Ca end user, in timpul folosirii nu te gandesti ce procesor sau ce memorie RAM are telefonul, chiar daca este unul performant. Important este sa aiba un touch decent (l-as putea compara cu touchul de la galaxy S2), sa ruleze aplicatiile de care ai nevoie, sa nu isi dea crash mai des de o data la doua luni si evident, sa aiba baterie de schimb.

Pachetul contine : telefon, incarcator perete cu iesire USB, cablu de date, o folie de protectie (pare usor diamantata), o pereche de casti foarte misto (stil dop), licenta bitdefender 90 zile (recomand utilizarea ei dupa expirarea celor 14 de trial), carticele, garantie si un formular de feedback.

Am luat in plus, de rezerva, o baterie si o folie de protectie. I-ar fi trebuit totusi si un hard case, dar ii iau unul universal momentan si original iau cand ajung acasa.

Camera foto am sa o mai testez si in conditii de lumina puternica pt ca momentan, din cat m-am jucat pe telefon, nu prea pare de 8 Mpx.

Probleme nu am gasit nici pe net despre telefon, tocmai de aceea am asteptat pana sa il iau. In schimb, am tot gasit intrebari legate de cum se poate face un screenshot.
Simplu : tii apasat pe butonul de volum down si pe butonul de power cca o secunda.

Cum nu mi-a placut niciodata sa tin aplicatiile imprastiate, nici la windows, nici pe iOS, m-am jucat cu folderele si pe P5.

Mai am de butonat mult si de citit la fel de mult despre Android pana sa il invat.

In fond, doar carcasa difera, pt ca androidul e acelasi pt toti

image

 1. “In fond, doar carcasa difera, pt ca androidul e acelasi pt toti”

  Nu chiar. Androidul tău de pe P5 Quad nu este acelaşi cu cel de pe P5 Mini, nu este acelaşi cu cel de pe Speed City. Şi categoric nu este acelaşi cu cel de pe Samsung, Motorola etc, chiar dacă numărul versiunii pare identic.

  Fiecare Android trebuie customizat pentru hardware-ul pe care va rula. De exemplu la tine trebuie să ştie de 2 receptoare radio, cum să jongleze cu SIM-urile, când să dea oprească netul dacă pe cutare SIM ai trafic de voce… Trebuie să ştie că camera ta de 8Mp are şi blitz, nu ca la altele de la ei… Şi desigur, trebuie să ştie de opţiunile Allview din meniu. Gen mizeria aia de S-Tunnel care nici până în ziua de azi nu am realizat la ce foloseşte. Sau funcţia de screenshot, inexistentă la P5 Mini.

  Aşteaptă-te să îţi crape softurile de câteva ori pe zi, iar pozele şi rezoluţia displayului să fie sub cele ale competitorilor săi mai scumpi. Căci vorba aia: cât dai, atâta face.

  PS: vezi că Bitdefender după ce expiră nu îl poţi dezinstala, şi nici nu îţi funcţionează versiunea free care ai fi tentat să o instalezi în locul lui.

 2. […] așa am ajuns pe Android. Nu e ceva sofisticat ci mai degrabă un telefon low cost (vreo 250 euro) de la Allview. Important este că necesitățile mele pot fi ușor satisfăcute de […]

 3. Am Allview P5 Quad de aproape 2 luni de zile. Și sincer, nu mi-a dat nici un crash până acum. Mă gândeam să instalez Qyanogenmod pe el, dar cum am văzut că nu există suport pentru acest model m-am lăsat baltă. Și un alt motiv pentru care m-am lăsat baltă a fost că am văzut un Samsung Galaxy S2 care mergea groaznic în comparație cu P5 Quad. M-am jucat și cu un S3 și tot mi se pare că se mișcă mai bine decât S3.

  Cât despre baterie am să fac un screenshot (mulțam de info pentru screenshot) cât rezistă pe baterie în mod normal, fără batery saver. Dar până acum îmi rezistă 2 zile aproape cu tot cu butonat pe net, facebook, twitter, foursquare și multe alte aplicații.

  Sunt extrem de mulțumit de alegerea făcută, iar P5 Quad este, din punctul meu de vedere cea mai bună alegere raport preț/performanță de pe piața Android.

  Și vorbește unul care este fan Microsoft (prin Nokia Lumia)…….

 4. […]  https://www.cristianiosub.com/2013/08/allview-p5-quad/ (și în articolul acesta am să îi răspund și lui Ionuț la comentariul lăsat) […]

 5. […] astăzi un custom ROM pt Allview P5 Quad. Ceea ce e pe el acum e stock si neplăcut ochiului. Nu vreau să instalez launchere aiurea ci să […]

 6. Ceva noutăţi? Mai merge P5Quad-ul? CUM mai merge? 😛

 7. Nu merge să fac screenshot la ALLVIEW . Nici cu butonul power si volum . Ce fac ? 🙁

 8. Nu merge sa fac screenshot la Allview tin apasat power + volum down si nika

 9. care sunt aceste butoane power si volum down… scuze daca e o intrebare banala.

 10. DA CHIAR ERA O INTREBARE BANALA APASAM PE TASATA VOLUM MAXIM SI POWER SI NU MERGEA DELOC. M AM GANDIT CA POATE NU STIU EU CARE SUNT ACESTE BUTOANE .

 11. da chiar era o intrebare banala . incercam tasta volum maxi si power si nu mergea. m am gandit ca nu stiu eu care sunt aceste taste:(. am reusit intr un final.

  Cristian Iosub