Am făcut o faptă bună

Azi dimineață tocmai scosesem mașina din parcare și îmi puneam liniștit centura de siguranță. La câțiva metri în față erau parcate câteva scootere și în dreptul lor era un nene care nu am înțeles ce aștepta. M-am uitat atent la el ca să văd ce vrea să facă, eu vrând să plec de pe loc, dar am văzut că își ia avânt ca să închidă suportul de la scooter. Când a împins de coarne, a lovit cu roata sau cu piciorul unul din scooterele parcate lângă el. Cred că a lovit cu roata că se dusese în dreapta peste scootere.

Opresc motorul și mă uit să văd ce face. Gagiul dădea să plece. L-am întrebat de sănătate, dar nu recunoștea nimic. Cât de prost să fii, să știi că ai fost văzut și totuși să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic ?

In fine, am luat o bucată de hârtie, am scris un bilet de amor păgubitului împreună cu numărul de înmatriculare al prostului și am plecat.

În seara asta m-a sunat păgubitul să îmi mulțumească pt gest, fiind extrem de surprins că nu sunt italian. Luni dau cu subsemnatul la asigurator în calitate de martor și gata.

În altă ordine de idei, au trecut deja 3 luni de când aștept să mă despăgubească Sara Assicurazioni pt o chestie fix ca asta…

      Cristian Iosub