America … sweet America

Compar scenele surprinse în SUA cu cele de la noi și noi stăm chiar foarte bine. În lupta contra criminalității este bine să lași mână liberă polițiștilor pentru a potoli infractorul, indiferent de metode. Dar asa se nasc si abuzurile. Abuz se poate traduce prin democrație.

Ceea ce imbecilii de polițiști din America nu au înțeles este diferența dintre infracțiuni. Gagiul din imagini fusese reclamat pentru violentă domestică. O bătuse pe fiică-sa care fugise de acasă, o drogată de 19 ani.

Poliția a venit, i-a dat cu spray in gură, ochi și nas, apoi l-a încătușat. A se observa câtă rezistență opunea infractorul. Exact! Zero!

Un om indiferent cât de gorilă este sau cât de rezistent este, după ce a luat o gură de spray nu mai poate să respire, simțind cum i se blochează gâtul, ca atunci când te îneci cu mâncare. La ochi simți că îți ard iar la nas este cel mai nasol pentru că senzația de usturime/arsură combinată cu imposibilitatea de a respira , te termină. Omul era praf, pulbere. Un singur polițist ar fi putut să îi pună cătușele si celălalt să îl țină. Dar puii mei, trebuie să își arate poliția mușchii.

Treaba asta nu va mai dura mult. Oamenii încep să se deștepte, arabii sunt deja peste tot si oferă consiliere gratuită 🙂  și nu mai este mult până când or începe americanii să pună mâna pe arme și să își facă singuri legea, cum ar fi trebuit de altfel să procedeze si tanti asta care a filmat.

Eu am o problemă de mic cu democrația prost înțeleasă și atunci când trebuie să protejez viața cuiva, legitimația este ultimul lucru de care țin cont. Mă doare la 14 metri că e gabor de 20 de ani. Hârtii avem timp să completăm după aceea, dar abuzul (in cazul de fata vorbim de uciderea unui om) trebuie să fie oprit la timp. Faza e că prezumția de nevinovăție ar trebui să funcționeze în primul rând în țările care promovează democrația, așadar gagiul ucis nu era încă un infractor

 

  1. Suntem pregatiti sa introducem un test IQ la toate posturile cu risc, sa zicem ca sunt default eliminati moronii/aia cu intelectul liminar? Cine o sa le ia locul si cum vom acoperi golul?

    N-am avut curajul sa ma uit la video pt. a nu-mi strica ziua, dar mi-am zis in sinea mea: sa ma fereasca Sfantul sa ajung in astfel de situatii! De cele mai multe ori, in Romania, mai scapi cu viata…..

  2. Doamne fereste sa ajungem la astea

  3. si mai zic de noi toate prostiile in presa .. cine zice ala e :))

    Cristian Iosub