Antivirus pentru iPhone

Întrebare de 100 de puncte : daca iOS este un sistem de operare varza, prost, slab, idiot … atunci de ce e singurul sistem de operare din lume care nu are nevoie de antivirus ?

Android care este ridicat in slăvi pana la cer si înapoi, sta cu Pampers la fund de frica virușilor. Lupta sistemelor de operare pentru telefoanele mobile imi aduce aminte de lupta Windows vs distributii de Linux. Prin 2008 – 2009 parca, am primit o cutie cu 100 DVD cu distributia Ubuntu din perioada aceea. Am împărțit pana la ultimul DVD tuturor cunoscutilor. Majoritatea chițăiau la colțul blocului că stau cu Windows de pe torrent. Știți câți au instalat ubuntu? Nici măcar unul !

Zorin este cea mai friendly distributie ever. Un Windows 7 cu licența e ~ 450 RON .

Statistic vorbind sunt mult mai putine atacuri asupra utilizatorilor de distrubutii Linux decat asupra Windows. In plus, poți sa vezi virusul si sursa.

iOS vs Android e same shit. Android face pișulica de frică, vrei sa iți configurezi mailul (exchange) pe telefon si căpățână șef de la IT devine administratorul telefonului… Asa ceva nu ar putea sa facă pe un iOS. Toate restrictiile pe care le înjurăm la iOS sunt cu un scop. Ceea ce găsiți pe internet nu sunt antivirusi care sa scaneze fisierele telefonului, sistemul de operare. Aici de exemplu, a fi cei mai buni antiviruși. Nu sunt decat wipe, find lost iPhone, parental control sau scenariu de fisiere atașate emailului.

Apropo, știați ca Apple ia 40% din necasari pentru veniturile in-app purchase ? Daca plătesc o reincarcare de 10 € pt un nr de voip, providerul ia doar 6€ iar 4€ ii ia Apple. Pe numar ajung insa 10€. Nice…

20130512-232539.jpg

  1. Din cate am inteles eu exista un fel de ubuntu si pentru telefoane, asa ca sunt de parere ca problema cu antivirusul este incheiata avand in vedere faptul ca ubuntu nu are nevoie de linux.
    Eu am ubuntu pe pc, sunt impresionat de numarul mare de aplicati pe care il ofera… deci…

    Cristian Iosub