Anuntul.ro acuzat de proxenetism

Zeci de persoane sunt acuzate de proxenetism și au fost puse sub urmărire penală de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Firma S.C. ANUNȚUL TELEFONIC S.R.L se află printre inculpați, fiind urmărită penal.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă au rezultat următoarele: În perioada 24.05.2013-04.02.2015, site-ul www.anuntul.ro, prin modul său de structurare, a înlesnit practicarea prostituţiei de către mai multe persoane care au postat anunţurile, în sensul că, prin această acceptare de promovare a serviciilor oferite, acest site le-a facilitat persoanelor care practică prostituţia racolarea de clienţi cu care acestea întreţineau raporturi sexuale contra cost.

Obţinerea de beneficii din urma prostituţiei este susţinută şi de faptul că, în cadrul rubricii „Matrimoniale” erau patru subsecţiuni: Ea Caută Partener; El caută parteneră; Saloane masaj erotic; Prieteni, Căsătorii; Diverse, astfel, se poate observa că subsecţiunea: „Ea caută partener” a fost creată în mod distinct, fiind destinată unui alt scop decât cel pentru care, un observator obiectiv ar crede că a fost înfiinţată rubrica „Matrimoniale”, întrucât, tot în cadrul acestei rubrici, a mai fost creată şi subrubrica „Prietenii, Căsătorii”.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate mai multe situaţii în care diferite persoane au înlesnit activităţile de prostituţie ale unor persoane de sex feminin, toate având ca liant site-ul www.anuntul.ro, în sensul că aceştia sau chiar fetele care ofereau servicii sexuale contra cost publicau anunţuri la rubrica „Matrimoniale” – subsecţiunea „Ea caută partener” și, astfel, erau racolați clienții de la care, pentru serviciile oferite, obțineau foloase materiale pe care ulterior le împărţeau cu cei ce le-au înlesnit această activitate.

În fapt, prin intermediul unor carduri de plăţi, persoanele cercetate în cauză, au achitat anunţurile care apăreau pe site, publicate la rubrica și secțiunea menţionată mai sus, iar, prin intermediul numerelor de telefon care însoţeau anunțurile, clienţii contactau persoanele de sex femeiesc și obţineau, contra-cost, serviciile dorite, activitate susținută și înlesnită de către aceștia, astfel, urmărind și obținând foloase materiale semnificative pentru ei.

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a inculpaţilor s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Poliției Sectorului 1 București şi cu suportul informativ şi tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS).

 1. buna metoda 😀 . ramane de vazut cat de buni sunt procuroriii

  • Acuzatii absurde

   Eugene Ionesco – Cântăreaţa cheală si Anuntul Telefonic
   ……………………………………………………………………………………
   Domnul Smith: Toţi Bobby Watsonii sunt comis-voiajori.
   Doamna Smith: Grea meserie! Şi totuşi ies bani frumoşi.
   Domnul Smith: Da, când nu e concurenţă.
   Doamna Smith: Şi când nu-i concurenţă?
   Domnul Smith: Marţea, joia şi marţea.
   Doamna Smith: Oho! trei zile pe săptămână? Şi ce face Bobby Watson atunci?
   Domnul Smith: Se odihneşte, doarme.
   Doamna Smith: Păi de ce nu lucrează în astea trei zile, dacă tot nu-i concurenţă?
   Domnul Smith: De unde vrei să le ştiu eu pe toate? Nu pot să răspund la toate întrebările tale idioate.
   ………………………………………………………………………………………………
   Comunicat Ministerul Public 7 aprilie 2015:

   Obţinerea de beneficii din urma prostituţiei este susţinută şi de faptul că, în cadrul rubricii „Matrimoniale” erau 4 (?) subsecţiuni: Ea Caută Partener; El caută parteneră; Saloane masaj erotic; Prieteni, Căsătorii; Diverse, astfel, se poate observa că subsecţiunea: „Ea caută partener” a fost creată în mod distinct, fiind destinată unui alt scop decât cel pentru care, un observator obiectiv ar crede că a fost înfiinţată rubrica „Matrimoniale”
   …………………………………………………………………………………………………………..
   Eugene Ionesco – ” Un funcţionar public nu face glume.”

 2. Cred ca acolo este si problema cu bani nefiscalizati pe langa proxenetism.

 3. Mi-e greu sa cred ca vorbim doar de anunturi propriu zise. Pana la urma sunt o sumedenie de site-uri de profil si mai mult cam fiecare ziar publica astfel de anunturi. Cred ca implicarea celor din spatele site-ului era mult mai mare decat publicarea de anunturi…

 4. […] să vă aducă o iepuroaică sexy. Dar să nu-l închidă ca pe […]

 5. Je suis anuntul.ro
  Posted on 8 April 2015 by Cristian Stan
  Firma care administrează unul dintre cele mai populare site-uri de mica publicitate, anuntul.ro, este urmărită penal pentru proxenetism, deoarece a acceptat (de facto a tolerat) publicarea de către utilizatorii săi a unor anunțuri prin care își racolau clienți pentru prostituție.

  Asta îmi seamănă foarte mult cu dosarele penale de trafic de droguri. Dacă sunt 5 prieteni și le vine ideea să se drogheze, îl trimit pe unul dintre ei să cumpere droguri, atunci acesta din urmă este traficant, în sensul legii. Este metoda clasică a Poliției și Parchetelor din România de a obține câteva sute (mii) de condamnări pentru trafic de droguri, de a justifica banii destinați luptei împotriva drogurilor dar fără a se atinge cu adevărat de un traficant.

  Acum, au trecut la prostituție. Oare faptul că în popor este denumită “cea mai veche meserie din lume” nu le spune nimic acestor idioți care ne guvernează? Prostituția nu va dispărea pentru că ai închis un site, nici pentru că așa își dorește Patriarhul sau Ponta (deși ar fi ironic ca tocmai El să își dorească asta) sau vreun procuror. Cât timp cineva e dispus să plătească pentru sex iar altcineva e dispus(ă) să facă sex pentru bani, cei doi se vor întâlni cumva.

  Închiderea rubricii de anunțuri erotice de pe anuntul.ro nu doar că nu va stârpi fenomenul, dar îl va agrava. Dacă prin acest site orice fată putea să dea un anunț și să își găsească clienți în mod direct, acum ea va avea nevoie de adevăratele rețete de proxenetism. Un alt aspect interesant este că Statul român avea o problemă cu anunțurile de pe anuntul.ro, unde firma urmărită penal platește taxe pentru banii încasați. Astazi, însă, văd că există în continuare toate celelalte site-uri care taxează fetele la negru. Ba mai mult, publi24.ro de exemplu menține politica editorială pentru care proprietarii site-ului anuntul.ro sunt urmăriți penal. Nu mai vorbesc despre faptul că nimeni nu are vreo problemă cu saloanele de masaj erotic, după cum bine remarca Dragoș Stanca pe pagina sa de facebook.

  Dar cel mai și cel mai grav este faptul că o instanță din România a intervenit în politica editorială a unei publicații online și i-a interzis să mai afișeze rubrica de matrimoniale. Acest articol la asta se referă: la protejarea libertății editoriale a oricărei publicații, nu la legalizarea, încurajarea sau susținerea prostituției.

  Până la urmă ce a făcut anuntul.ro? A răspuns unei cereri a publicului. Așa cum susțin și posturile de radio și televizune că fac. Era imoral? Probabil că da. Dar cât timp emisiunea lui Capatos e on air pentru că “așa vrea publicul“, cât timp “What can I do în mintea mea ești tu” a rupt playlisturile posturilor de radio, de asemenea la cererea publicului, iar și Vița de Vie sau Paraziții au voie să facă cântece prin care să promoveze consumul de marijuana, cred că este un abuz al procurorilor și al instanței să interzici celor de la anuntul.ro să publice orice anunț ar vrea utilizatorii săi.

  În urmă cu câteva luni, toți erați Charlie, oficial, pentru că dreptul la liberă exprimare nu poate fi oprit cu arma. Total de acord. Astăzi, în România, libertatea editorială este îngrădită prin amenințarea cu închisoarea. Așa că, da, astăzi, JE SUIS ANUNTUL.RO
  Sursa: http://cristian-stan.com/2015/04/08/je-suis-anuntul-ro/

 6. UN PRECEDENT PERICULOS !
  De Ziua Internationala a Libertatii Presei, redactia ziarului Anuntul Telefonic doreste sa atraga atentia asupra unui precedent extrem de periculos si care se departeaza mult de valorile pe care inclusiv legea doreste sa le protejeze in legatură cu activitatea institutiilor de presa. De curand, s-a dispus împotriva Anuntului Telefonic o masura obligatorie de inchidere a unei rubrici. Prin raportare la conduita ireprosabila a Anuntului Telefonic din ultimii 25 ani si prin luarea in considerare a principiului constitutional al libertatii presei, o asemenea dispozitie poate fi interpretata ca reprezentand un act de cenzura.
  Publicatia Anunţul Telefonic, încă de la înfiinţarea sa, în anul 1990, desfasoara activitati legitime in conformitate cu toate drepturile si obligatiile prevazute si garantate de Constitutia Romaniei, urmărind să informeze corect opinia publica, să reprezinte un vehicul de comunicare cu adresabilitate generala si opus oricarui tip de cenzura. Anuntul Telefonic a avut si are o atitudine corecta fata de toti membrii societatii si, probabil cu precadere, fata de institutiile statului. De altfel, o asemenea atitudine se poate citi inclusiv prin aceea ca publicatia Anuntul Telefonic isi plateste, de 25 de ani, in mod corect si punctual contributiile catre statul roman.
  Credinţa noastră în libertatea de expresie a individului, în particular, şi în libertatea editorială a presei libere, în general, ne-a făcut să nu impunem restricţii, limitări şi să nu discriminăm publicarea diferitelor anunturi de servicii sau afaceri.
  Consideram ca aceasta decizie de a cenzura rubrica unui ziar, constituie un precedent periculos pentru presa romaneasca si un act care se opune principiilor pe care cu totii le afirmam astazi.
  03.05.2015
  Redactia Anuntul Telefonic

 7. Prostitutia si patronatul de bordel trebuiesc impozitate si legalizate asa cum se intampla in tari civilizate ca Germania sau Olanda si cum se intampla si in Romania in perioada interbelica .
  In plus din 2014 chiar in Romania a fost abrogata prostitutia ca infractiune dar inlesnirea e inca o infractiune, oarecum ilogic si stupid.
  Cand simplu ar fii impozitarea, legalizarea intr-un cadru clar stabilit legal cu o norma de reguli ce nu permit exagerari si nici limitarea libertatiii de actiune si decizie asupra propriului mod de procurare a existentei .

 8. Cazul e nasol si repetabil !

  – Maine vine politia la Autovit.ro
  – Cere IPuri,emailuri si alte date stocate ale clientilor pe motiv ca… unii vand masini furate.
  – Poimaine sunt acuzati ca sunt partasi la furturi de masini.
  Ca,de fapt,prin infiintarea rubricii “Vanzari autoturisme Mercedes” au inlesnit furturi in valoare de 3 milioane de euro…
  – Prin faptul ca percepeau 10 lei/anununt,erau evident partasi la …
  – Urmeaza desfiintarea rubricii si obligatia de a plati milioanele de euro !

  Politistul e avansat iar situl desfiintat prin poprirea conturilor….

  Romanica e vesela…un alt site concurent ii va lua locul !

 9. Miroase ciudat aceasta acuzatie !

  Din moment ce …numai sitului anuntului telefonic i se interzice o rubrica si altor 50 de situri nu…apar niste intrebari firesti

  – De ce justitia intervine in jocul liberei concurente ?
  – Ce lege a incalcat… numai Anuntul Telefonic ?
  – Cine poate ignora Constitutia reintroducand pe sest…Cenzura ?

 10. Anuntul Telefonic acuzat in urma unui… denunt !
  – Cine a comandat denuntul ?
  – Ce interese mafiote urmaresc sa fie desfiintata o firma romaneasca de succes ?
  – Ce bulibasa stabileste cine are voie si cine nu…sa vanda morcovi la piata ?

 11. Un milion de lei cheltuiţi şi doi ani de anchete ca să aflăm că prostituatele îşi racolau clienţi la mica publicitate

  Ancheta asta este rezultatul muncii unei secţii întregi de poliţie (Secţia 1) care în ultimii doi ani a cheltuit (după cum susţin sursele mele) peste un milion de lei (trei sferturi cică reprezintă numai costurile interceptării convorbirilor telefonice dintre cercetaţi) ca să „destructureze” această „mare reţea de proxenetism”. Rezultatul acestei munci este trimiterea în judecată a 44 de „acuzaţi de proxenetism şi înlesnire a prostituţiei”.

  Pe lângă Anunţul Telefonic, între acuzaţi figurează şi o studentă care câştiga şi ea un ban cinstit organizându-i activitatea prostituatei care o angajase (îi ţinea agenda, răspundea la telefoane şi-i programa clienţii), o femeie de serviciu de la un salon de masaj care cumpăra şi prezervative pentru… clienţii care doreau finalizare, şi tot aşa…

  http://www.dollo.ro/2015/09/prostitutie-legalizare-proxenetism/

  Cristian Iosub