Aplicație android Star Taxi

Dintre aplicatiile folosite zilele astea pentru a comanda un taxi, cea de la Star Taxi mi se pare cea mai completa.
Am folosit de exemplu astăzi cam 5 companii diferite pe 5 aplicatii diferite. Sincer, la 1.39 RON / km, mai ieftin decat taxiul este mersul pe jos. Dus întors pana la Auchan, m-ar costa benzina la traficul existent undeva la minim, dar chiar minim 30 RON. Taxiul e 28 RON.

Am facut o plimbare de seara pe jos prin centrul vechi, am iesit la Cercul Militar National unde am vazut un grup al fanfarei militare italene exersand in fața Cercului…ca in final sa ajung la Universitate.

Imi place modul in care a fost amenajată universitatea. Dupa toate scandalurile privind planul de “distrugere” fictiv al pieței, am văzut ca ceea ce a ieșit este frumos, modern, curat si iluminat. Ca si pasajul de altfel. Poti sa bei linistit o cafea in barul din pasaj fara sa mai simți miros de pipi lângă scările rulante. Momentan…

Cum nu aveam chef sa merg pe jos pana la unirii de unde sa iau tramvaiul, am zis ca ar fi ok sa comand un taxi, fiind in fata palatului Șuțu. Intru in aplicatie, vad ca erau câteva taxiuri in apropiere si comand unul cu timp de 3 minute, aflat la 1 km de mine. Perfect, zic si imi aprind o țigară. Când ma uit in intersectie, poliția blocase jumătate de Magheru, jandarmerie, motociclete, agitatie. Credeam ca trece vreo coloana oficială. Când colo, erau unii pe biciclete care strigau ca ei salvează Roșia Montană.

Păi bine măi prieteni, eu înțeleg si încurajez orice protest de orice fel, fiind un drept fundamental de libertate al exprimării. Dar sâmbăta seara, la ora 20:00, cui transmit rătăciții astia mesajul de protest ? Hai sa protestam. Dar hai sa protestam inteligent, zic !

Da, sunt protestatari plătiți. Sunt si protestatari veniți din dorința de a salva Roșia Montana (nu stiu cum ar reuși ei pe biciclete). Dar si protestele astea trebuie sa fie făcute cu cap.

In fine, ca sa ajung la aplicația Star Taxi, ideea e ca l-au deviat pe saracu’ taximetrist de a vizitat jumătate din centru Bucureștiului. In final, mi-a dat mesaj din aplicatie ca e blocat, l-am sunat si bazându-ma pe harta super misto a aplicației, am ajuns câteva stradute mai încolo unde era blocat de protest si nu pute sa intre pe bulevard. Chesti inteligenta este ca vezi exact unde este taxiul astfel ca poti sa il suni si sa te coordonezi cu el. De exemplu, in drumul taberei sunt niște blocuri de 4 etaje care au spatele la strada. Dar ca sa ajungi la scara, in fata blocului, ocolești 4 blocuri si o iei pe stradute tip labirint. Având aplicația, vezi exact unde e taxiul si poti sa ii spui încotro sa o ia. Misto, nu?

Pe tema protestelor o sa dedic un alt articol fiind mult de discutat si pe partea asta. Important este ca deși bulevardele erau blocate si taxiul nu putea sa ajungă, am putut sa comunic cu acesta (e optiunea de a ii trimite mesaj sau de a il suna), știam ce fel de masina sa caut, de la ce companie este (ca pe aplicația asta sunt mai multe firme) si aveam chiar si o fotografie a acestuia.

Fără sa par îngâmfat, dar suntem printre putinele tari care ofera un astfel de sistem de comanda plus tracking al unui taxi la nivel de end user. Da, eu din hotel pot sa am toate aceste informații având sistemul de comandare a taxiului oferit de primaria orasului Florența, dar la nivel de end user, nu stiu ce tari ar mai avea un sistem atât de simplu dar de dezvoltat .

Felicitări oricui a venit cu ideea de creare a acestor aplicații dar mai ales felicitări cui aproba folosirea lor, fiind vorba de dublarea dispeceratelor in felul asta.

image

Posted from WordPress for Android

      Cristian Iosub