Aplicatie iOS CallRomania

Aplicația Android CallRomania

Aplicaţia CallRomania pentru smartphone cu sistem de operare Android se poate descărca direct din Google Play și este bazata pe cel mai popular client SIP Android: CSIPSimple. Am testat aplicaţia deja pe 3 telefoane (Galaxy Ace, S2 şi S3) folosind conexiune de date 3G dar şi WiFi tras de pe un ADSL bătrân iar calitatea convorbirilor pot să spun că a fost excepţională. Se înegistrează repede iar noii clienţi primesc 0,10 EUR credit la crearea contului şi 40% bonus la prima reîncarcare. Recent a primit un update important această aplicație, fiind efectuate imbunatatiri ale managementului porturilor folosite.

Aplicația iOS CallRomania

Aplicaţia CallRomania pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS se poate descărca direct din AppStore. Conform dezvoltatorului, este compatibilă cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 5, iPod Touch (3,4,5th generation) și iPad, fiind necesar minim iOS 5.0. Aplicația este optimizată pentru iPhone 5 iar daca o veti cauta de pe un iPad in AppStore o veți găsi la aplicații pt iPhone!

Plusuri :

 • Aplicația se încarcă destul de repede, este ușor de utilizat si meniul este intuitiv.
 • Față de alte aplicații SIP, aceasta imi place ca se leagă (sincronizeaza) in totalitate la contul de client CallRomania, astfel încât chiar si istoricul apelurilor este cel importat din CDR. Majoritatea dezvoltatorilor nu dau atenție acestui aspect si de multe ori lista ultimelor apeluri este doar cea salvată local pe telefon (ex: 3CXPhone).
 • Acces la agenda telefonică.
 • Recunoaste avatarul contactelor.
 • Scris mare si citeț, pe un fond calm, blue
 • Sunt folosite atât codecurile GSM și ULAW cât și ALAW

Minusuri :

 • nu sunt active toate optiunile si meniurile din timpul convorbirii. Speram sa apară curând update pentru aplicatie.
 • In teste am folosit un iPhone 5 si un iPad 4 si m-am apelat de pe un dispozitiv pe celălalt, apelul fiind receptionat instant. Dar, daca telefonul este in stand by sau aplicația este in background, badge-ul ne avertizează ca primim un apel. Ei bine, din momentul in care apas pe badge pt a răspunde sau “slide to answer”, trec cca 5 secunde pana își face re-login aplicația și pâna la 15-17 secunde daca este in stand by dispozitivul. Este destul de enervata chestia cu re-autentificarea.

Clienții noi primesc 0.10€ credit de test la crearea contului si 40% bonus la prima reincarcare. Click aici pentru inregistrare !

   Cristian Iosub