Aplicaţiile mobile Odiseea Sarcinii şi Eu, Mămica by Telekom

Am primit un comunicat prin care se dorește promovarea a două aplicații mobile. Oamenii au tendința de a scoate în evidență ideea de “by Telekom” sau “Telekom lanseaza…”, deși aplicația nu este creată de niciun angajat Telekom, nu a fost finanțată crearea acesteia de către Telekom și serviciile promovate prin interediul aplicațiilor nu au nici cea mai mică legătură cu Telekom.

Aplicațiile aparțin siteului desprecopii.com și într-adevăr pe primul ecran al aplicației scrie că este făcută în colaborare cu Telekom. Telekom dacă (repet, dacă) are vreo contribuție financiară, atunci este la ultima versiune. Colaborarea este de altă natură și este mult de scris pe tema asta, dar concluzia este aceeași: nu Telekom a lansat aplicația ci el promovează această aplicație.

Dar în niciun caz nu sunt lansate de catre operatorul de telefonie mobilă, ci promovate de către acesta! În rest aplicațiile sunt drăgute, se încarcă destul de repede și nișate unui public care chiar are nevoie de comunicare continuuă cu persoane care trec printr-un moment al vieții asemănător.

Aplicațiile pentru Android sunt scrise de către niște indieni (la propriu pt că sunt din Ahmedabad, Gujarat ) . Buget de austeritate, chibzuința banului, dar nu cred că operatorul ar fi dezvoltat în India. Au lucrat frumos, nu zic nu și sunt cunoscuți cel puțin pe Android că fac treabă de calitate. Se putea si mai bine, eventual sa lucreze pe la permisiunile in exces si crash la incarcarea forumului, dar e ok. Mai jos redau comunicatul Telekom.

Telekom lansează două aplicaţii mobile inedite pentru viitoarele şi proaspetele mămici

Aplicaţiile mobile Odiseea Sarcinii şi Eu, Mămica oferă informaţii şi sfaturi utile cu privire la perioada de sarcină și la dezvoltarea şi îngrijirea copilului în primele sale etape de viaţă.

Aplicaţiile sunt realizate în parteneriat cu cea mai mare platformă pentru părinţi din România, Desprecopii.com
Odiseea Sarcinii este singura aplicaţie mobilă de pe piaţa de telecomunicaţii din România dedicată femeilor însărcinate.

Pentru viitoarele şi proaspetele mămici dornice în permanenţă să se informeze cu privire la dezvoltarea şi îngrijirea copilului lor, în primele sale etape de viaţă, Telekom Romania lansează un pachet de aplicaţii mobile, realizate în parteneriat cu cea mai populară platformă pentru părinţi din România, Desprecopii.com. Cele două aplicaţii, Odiseea Sarcinii şi Eu, Mămica oferă acces la o serie de instrumente specifice, informaţii şi sfaturi utile, începând cu prima lună de sarcină şi continuând în primii ani de viață ai copilului.

Prin intermediul celor două aplicaţii mobile, dorim să fim alături de mămicile moderne şi responsabile, să le ajutăm să descopere frumuseţea de a fi părinte, oferindu-le informaţii utile, sfaturi, precum şi o serie de instrumente şi calculatoare menite să monitorizeze dezvoltarea copilului, pas cu pas”, declară Bogdan Țibrin, Manager Aplicații, VAS, Parteneriate și Afaceri Noi, Telekom Romania.

„Telekom a înțeles rapid viziunea noastră și dorința de a oferi viitoarelor și proaspetelor mămici mai multă mobilitate și acces la informație de calitate de oriunde și oricând”, declară Florin Popescu, Business Owner, Desprecopii.com.

Odiseea Sarcinii este singura aplicaţie mobilă de pe piaţa de telecomunicaţii din România dedicată femeilor însărcinate. Cu această aplicaţie, mămicile în devenire pot parcurge mai uşor cele aproximativ 40 de săptămâni de sarcină, să descopere emoţia şi bucuria fiecărui moment şi să înţeleagă cât mai bine schimbările şi transformările la care sunt supuse (la nivel de corp, organism, familie etc.). Aplicaţia pune la dispoziţie atât informaţii utile referitoare la dezvoltarea bebelușului şi a mamei, legate de sarcină, naştere, sănătate şi nutriţie, cât şi o serie de calculatoare şi utilitare speciale, precum: Săptămânile de Sarcină, Nume de copii, Monitor de Greutate, Albume, Vizite la Medic, Contor de lovituri (mişcări bebe), Contor de Contracţii, Planificator Naştere, Liste de cumpărături utile, Trusoul Bebeluşului, Anunţă Naşterea şi multe altele.

Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, proaspetele mămici beneficiază de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât aceştia să experimenteze din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul – primele 52 de săptămâni, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Ambele aplicaţii mobile se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pe parcursul călătoriei de părinte (Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitate, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Cele două aplicaţii mobile pot fi descărcate gratuit din Google Play și, în curând, din Apple Store și sunt compatibile cu sistemele de operare Android, versiunea 2.3. sau ulterioară, respectiv iOS, versiunea 7.0. sau ulterioară.

      Cristian Iosub