Web Analytics

Apple Store în București

 

 

Încântat fiind de modul de prezentare în Italia a produselor Apple în magazinele proprii, am avut curiozitatea să caut și în București unul. Sau cel puțin în România. Ghici ce? Nu avem un Apple Store în România !

Lista magazinelor Apple este destul de scurtă pentru renumele deținut : http://www.apple.com/retail/storelist/

Ceea ce mă sperie, nu este de unde cumpăr produsele Apple, ci care este partenerul de afaceri recomandat de siteul în limba română. Astfel, pentru Mac, iPad și iPod, este recomandat un site din Slovacia (http://www.apcom.sk/wherebuy/).

Pentru produsele iPhone, sunt recomandați FoameaFone, Studenții și Veteranii.  Fac un pic excepție de la faptul că siteul în limba română este o mizerie de site făcută pe un CMS global dar dezvoltată și adaptată în stil rromânesc după două beri. Așa că revin la problema inițială. Deci mie dacă mi se încălzește telefonul (problemă întâlnită), unde mă duc? La Cosmote care nu e în stare să răspundă de 24 de zile la o simplă întrebare și anume cum calculează el cursul valutar ?

În România, reprezentarea brandului este mai mult o glumă decât un business și asta în condițiile în care produsele Apple sunt din ce în ce mai întâlnite prin casele românilor. Chiar acum vreo 2 zile vorbeam cu un amic ce îmi povestea că a fost în vacanță în România și când a ieșit cu  prietenii în club, din 12 persoane, 10 aveau iPhone. Românii au. Fac rate, fură, dau în cap, muncesc, primesc…dar tot își iau .

În condițiile de față, cine reprezintă Apple în România? Cosmote, Vodafone, Orange ? Hai sictir !

Mai spuneam despre modalitatea de evaluare a pieței de către operatorii autohtoni :

Astfel, CosmOTE România oferă vechiul model, la un abonament de 55,80 € / lună cu exorbitantul preț de  155.75 €. Exorbitant de defapt prețul abonamentului. dacă facem un calcul, un client cheltuie pe abonament 1339.2 €, plus 155.75 € telefonul, pe toată perioada contractuală de 2 ani. În Italia, aceleași facilități, la Vodafone costă 20 €/lună abonamentul și 20 €/lună rata la telefon timp de 30 luni. Astfel, un client Vodafone Italia cheltuie pe perioada contractuală 600 € pentru telefon și 600 € pentru abonament. Deci care e logica până la urmă ? În România unde salariile sunt de 4 ori mai mici plătesc pe o perioada mai scurtă undeva la 1500 € iar în Italia mă întind pe perioadă și mai lungă de timp și plătesc doar 1200 €. E ceva în neregulă cu operatorii Rromâni. La câți bani jecmănesc de la bieții clienți, la câtă fraudă dovedită fac, tot mai e de mâncat. Ca și paranteză, România este una din cele mai bogate țări din lume. Poate mai bogată decât Qatar. Asta deoarece de 23 ani se fură continuu de la populație, de 23 ani fiecare guvern a vandalizat economia românească, de 23 ani apar moguli noi și companii străine care să ciugulească din noi, iar cu toate acestea încă nu s-a terminat. După 23 ani România încă mai trăiește. Asta până când om avea și noi un Smolensk.

 

 

 

 

Credit foto : apple.com

 

Subiecte:

BlogInternetTelefonie

      Cristian Iosub