Applicatie de email pentru iPad / iPhone

Nu se compara nici o aplicație din lume cu mizeria de aplicație de email integrată default in iOS. Am sa trec peste mizeria de SMS Reader din iOS care nu poate afisa un amărât de header, lucru facut de nokia de acum 10 ani.

Aplicatia de email din iOS este atât de goală încât de multe ori ma întreb cat curaj pot sa aibă Apple încât sa o lase așa. Înțeleg, la iPhone 2G, înțeleg la iPad 1. Date au trecut deja 6 ani si nu au adus in plus decat un VIP mark si ordonarea pe conversatii.

Anii de corporatist nu sunt doar ani dedicati muncii de 14 ore/ zi ci sunt ani in care inveti sa trimiti un email business, inveti sa faci o prezentare profesionista, inveti sa creezi o brosura .pdf, inveti standardele folosite de PRiste just in case că ai nevoie after life si o grămadă de multe lucruri frumoase pe care un worker obișnuit le-ar putea învăța într-un timp mult mai îndelungat si neorganizat.

Outlook l-am descoperit prima oară prin 2004 si nu prea înțelegeam rostul lui. Primeam un email la luna si trimitem maxim 2 pe luna (era la putere email@k.ro).

Târziu, prin 2006 am înțeles oarecum rolul, când deja ajunsesem la 10 emailuri pe zi si 4 conturi active. Astăzi, cu 40+ conturi de email (din care 3 active si restul de rezerva) si undeva la 400 emailuri primite pe zi ( din care jumătate sunt spamuri jegoase), mi se pare indispensabil outlook. Am încercat mai mulți clienti de email, thunderbird, incredimail si mulți alții, dar outlook este exact ce am eu nevoie dpdv grafic, functional si este user friendly deci nu trebuie sa fac programare php ca sa trimit un amărât de email.

Microsoft a pierdut incredibil de mult prin nedezvoltarea aplicatiilor sale si pt iOS. Daca ar fi costat suita MS Office pt iPad sa zicem 50€, eu as fi cumpărat-o. Decat sa dau banii pe prostii, iau bomboane la copii 🙂 Deci mi-as fi luat Office.

Pentru email, folosesc aplicația IncrediMail (Incredimail – Email App for iPad by Perion Network
https://itunes.apple.com/ro/app/incredimail-email-app-for/id551945066?mt=8). Nu da rateuri ca mizeria din iOS, nu imi rămâne un email de 2KB in outbox jumate de zi ca nu se poate conecta la SMTP, pot adăuga o semnătură decenta, are o interfata tip Timeline, are preview pt linkuri , foto, video de tipul feed-ului din FaceBook si știe push email.

Până se mai răsucește Steve de doua ori in cosciug și Apple va înceta dușmănia cu Microsoft, folosesc IncrediMail.

      Cristian Iosub