Asigura.ro lucrează cu DPD Curier

Pentru că îmi place ca lucrurile importante sa fie făcute de mine, evit sa deleg pe cineva in relațiile contractuale care le am cu diverse societăți. Așa se face ca ultimele polite auto le-am cumpărat online si apoi mi-au fost expediate din țară prin poșta. Din păcate, sunt doar doi – trei curieri care oferă expediere si in străinătate (la preturi mult peste ale Postei Romane) dar nici unul nu are contract cu firmele de asigurări auto in acest sens.

Pe 26 Decembrie am achiziționat o polita auto de la eMAG. Singurul motiv pentru care am ales eMAG este pentru ca am mai plătit cu cardul la ei (card emis de o banca italiana) iar procesarea ar decurge fără a bloca comanda 7 – 14 zile pana verifica departamentele de frauda ale procesatorului cu care lucrează eMAG, cum mi s-a întâmplat acum o luna cu Domo.ro.
Fiind in febra sfarsitului de an si preocupat de ale mele, nu am ținut morțiș sa ii bat la cap sa livreze polita, mai ales ca o cerusem valabilă din 3 Ianuarie.

După revelion, contactez pe email eMAG. Nici un răspuns. Contactez pe email Netrisk Broker de Asigurare (asigura.ro) și îmi spune ca a fost curierul in locatie in datele de 28 si 31 fără a găsi pe cineva acasă. Halucinant, mai ales ca la mine acasă sunt in permanenta 2 persoane iar in ziua de reveliion au fost absolut toți. Cer explicații și bineinteles ca nu mai răspunde nimeni după aceea.

Pașii legali acum urmează : am depus ieri reclamație ANPC împotriva eMAG si la CSA împotriva Netrisk. Rotitele au început sa se învârtă, angajații Netrisk au luat pernele de pe birou și au trimis cazul la firma de curierat. Sa nu uitam ca Netrisk are pe pagina de contact un număr de telefon in dreptul căruia scrie ca sunt 100 de linii iar PBXul cică ar reapela singur daca sunt toți operatorii ocupati. 100 de linii si o singura fătucă ocupată cu cafeaua.
Uite de asta am plecat eu din România. De scârba care o am față de firmele, respectiv angajații care sunt plătiți sa ducă o sarcina si se ascund unul de altul lăsând de pe o zi pe alta munca. Cumpăr de la eMAG, dar de fapt asigurarea e de la Netrisk, dar de fapt e Astra Asigurări cea care asigura. Dar stai, ca mai e si curierul care trebuie sa trimită comanda. Coișpe firme cu coișpe angajați care nu știu de unde sa înceapă si unde sa termine o treaba.

Azi de dimineața mă trezesc la 8 și un pic, sunând telefonul. O tipa, logoreică, se prezintă repede ca fiind de la DPD curier și mă ia la pulea Gherghinii că de ce nu am fost acasă când a venit curierul. Eu sunt un tip răbdator, care încerc sa înțeleg pe toată lumea, dar am o problema atunci când mi se vorbește înfipt și la modul nesimtit încă de la primele cuvinte. Daca pe durata convorbirii se schimba modalitatea, este una. Dar daca mă fute careva de la început, atunci ar trebui sa se pregătească ca după apelul cu mine sa fumeze 3 țigări sudate.

In fine, imi explica gagica cum ca a venit bietul curier la mine de doua ori si nu m-a găsit in locatie. Ii explic faptul ca nu a venit nimeni si probatoriu in susținerea afirmatiilor mele, stau camerele CCTV din zilele respective. Atunci i s-a rupt firul gagicii. Era obisnuita probabil cu tractoristi, cu zugravi, cu zilieri cu 2 clase sau nu știu ce fel de oameni. S-a recules, i-a tremurat vocea un pic si mi-a cerut permisiunea de a mai verifica o data situația. Pai pana atunci ce măsa făcuse?

Trecem peste si revine cu un apel, spunând ca pe comanda nu e scris numărul de la interfon iar in locatie este interfon. Așa ca nu a putut curierul sa între in scara. Dă-o în morții măsii de treaba. Daca pe comanda scrie apartament 30 iar in locatie vezi un interfon doar cu taste numerice iar display cu doi digiți, care măsa poate sa fie codul?

Asta se întâmpla când DPD CURIER angajează analfabeti pe post de curieri. Același DPD CURIER care in urma cu un an mi-a futut o comanda cu plata ramburs, doar pt ca un alt analfabet scrisese cu prixul 550 RON (in cifre iar in litere scrisese corect) la un pachet de 350 RON. Bineinteles ca mi-a venit pachetul înapoi. Chiar daca eu lipisem pe cutie o foaie printata cu datele si valoarea, curierul s-a gândit sa scrie fix aceleași date dar cu valoare mai mare pe o alta foaie.

Deci astia sunt, cu astia defilam. Despre DPD CURIER s-a scris in ultimul timp atât de mult încât la un simplu Google search după numele firmei, găsim doar reclamații.

Just in case, numele ăluia care nu știe cum merge un interfon (am uitat sa zic ca de multe ori ușa se deschide doar tragand de ea, fără sa comanda din apartament) este Marius Ene, curier DPD iar numărul minunaților de pe care m-au sunat este 0725680629. Asta este unul din momentele in care regret ca nu sunt acasă, sa am eu o discuție fata in fata cu individul asta.
Deci, nu voi mai cumpara ever de la vreo firma din România daca are contract cu DPD. Încep sa imi fac lista cu firmele de evitat, iar de acum, înainte de a cumpara voi cere sa mi se spună prin ce firma expediaza comanda

Cristian Iosub