Astăzi nu am chef de SPAM-uri

Scriam zilele trecute de o problema care o avea o amica în legătură cu mesajele publicitare nesolicitate. Simt nevoie sa explic repulsia mea față de aceste mesaje.

De fiecare data când mă înscriu pe un site, accept termenii si condițiile numai după ce le-am citit, accept abonarea la newsletter dar dacă primul email primit de la siteul respectiv nu are informații utile mie, mă dezabonez instant. Cu toate astea, sunt multe firme / situri care vând adresa mea de email. Din cauza asta primesc zilnic peste 150 de spam-uri. De ceva timp insa, am început sa folosesc adrese de email personalizate cu numele sitului unde mă înscriu. De exemplu , paypal @ siteul meu.ro sau eBay @ siteul meu.ro

In felul acesta, când voi primi spamuri de pe la cine știe ce copil tâmpit, voi ști exact de unde a furat/cumpărat emailul meu.

Evit pe cât posibil siturile cu login pe baza adresei de email, inclusiv Facebook unde mă loghez cu numărul de telefon.

20130324-001810.jpgEu sunt un caz fericit in privința volumului de date alocat lunar pe SIM, dar ce facem dacă aveam un blackberry cu opțiune de 100MB/luna cu 30€? Cine îmi plătea netul? In prezent, mă arunc la vreo 20GB pe mobil cu 20€, deci e acceptabil.

In plus, 80% din siturile din RO nu sunt inregistrati ca operatori de date cu caracter personal, așa ca nu au dreptul de a utiliza datele decât in scopul precizat la înregistrare. Nu au voie sa vândă/inchirieze.

Va recomand un magazin de incaltaminte online din care puteti cumpara cu usurinta pantofi cu platforma online.

  1. […] Fără spamuri . Am scris motivele zilele […]

    Cristian Iosub