Atac armat asupra unei masini de transport valori

De regulă, jurnaliștii preiau majoritatea știrilor importante din afară. Iată o știre pe care eu nu am gasit-o in presa rromânească.

Este vorba de un atac, extrem de bine pus la punct, asupra unei mașini de transport valori din Italia (Link) in urma căruia hoții au plecat cu 10 milioane de euro. Chiar ieri scriam despre teoriile conspiratiei si motivul pt care in România nu avem incidente de acest gen iar cele care au fost (prin 2009 parca) nu au avut urmări grave iar hoții au fost prinși repede.

In cazul de față din Italia, va fi extrem de greu de descoperit cine a atacat mașina având in vedere ca au mai fost vreo 3 atacuri de genul asta in ultimii 10 ani si nu au reușit sa afle unde au dispărut banii.

Autostrazile italienilor sunt lungi rău de tot, ocolesc orașele, dar in dreptul fiecăruia este ieșirea de pe autostrada spre orașul respectiv. Practic, un comando a blocat la primele ore ale diminetii o autostrada care duce spre Elveția. Au răsturnat un camion la 07:05 dimineața si i-au dat foc simultand un accident . Fiind îmbrăcați in polițiști, au dirijat traficul pana când a venit rândul a doua mașini de transport valori sa treacă. Atunci au blocat mașinile si au început sa tragă asupra lor. Când au văzut ca agenții de transport valori nu vor sa iasă, au aruncat fumigene sub mașini facându-i sa creadă ca le-au dat foc la mașini. Agenții, prostuți, au ieșit. Atunci, comando-ul a început sa transporte din blindată in mașinile lor saci de bani si lingouri de aur. La a doua blindată nu s-au mai încurcat pr ca știau ca nu mai are valori mari inauntru.

In nici 10 minute de când a început haos-ul, băieții erau deja disparuți. Blindatele au sisteme de alarma si tracking GPS dar nu au o nenorocita de camera video dintr-aia ieftină. Așa ca portretele robot sunt diferite si fiecare a văzut diferit acțiunea.

Pe când oare vor ataca si la noi o mașina G4S ? Macar asa sa intram in rând cu lumea…

20130613-212614.jpg

      Cristian Iosub