Atentie la cursul valutar

Cursul de referină euro Fir de conversaţie Răspuns Prin e-mail (Serviciul de Relatii cu Clientii Cosmote) 10/07/2012 01:34 PM Stimate domnule Iosub, Va informam ca in luna AUGUST 2012, cursul valutar folosit de Cosmote in cazul: – serviciilor de reincarcare electronica – abonamentelor incasate in avans a fost de 1 EURO = 4.7000 RON, valoarea unui euro fiind stabilita in avans pentru fiecare luna de catre departamentul abilitat, luand in calcul mai multe criterii, printre care si eventualele fluctuatii ale cursului euro in luna pentru care se stabileste cursul. Cursul BNR se aplica doar in cazul facturilor emise pentru serviciile de abonament Cosmote. Cu stima, http://www.cosmote.ro/ihelp Serviciul de Relatii cu Clientii COSMOTE

Pe 1 septembrie reclamam in scris valoarea de referinta practicata de catre Cosmote fata de produsele si serviciile preplatite. Articolul aici cu reclamatia : https://www.cristianiosub.com/atentie-la-cursul-valutar/

Astazi m-au calmat spunand ca nu am de fapt nici o reclamatie inregistrata. Dupa ce mai aveam sa le dau full header-ul de la emailuri, au gasit-o si au raspuns cu un template infricosator : Cosmote daca vrea luna viitoare sa stabileasca 10 ron, o va face pentru ca are dreptul stabilit de catre “departamentul abilitat”. Urmatorul pas, se stie : ANRCTI. D’na Olaru deja cred ca a primit invitatie la o cafea greceasca. De ce sunt revoltat? Pentru furaciunea legala : 1 ron x 6 milioane de clienti, inseamna 6 milioane de ron doar pt ca asa vrea Cosmote.

20121008-002234.jpg

 1. Si reply-ul din seara asta

  Buna seara,

  Va rog sa imi comunicati cadrul legal prin care “departamentul abilitat” poate impune aceasta fluctuatie de curs valutar, precum si cine este acest departament numit “abilitat”.

  In legislatia romaneasca este prima oara cand întâlnesc un SRL sa aiba dreptul si cadrul legal de a isi stabili propriul curs de referinta .

  Un al treilea aspect pe care as dori sa îl aflu, este pragul minim si maxim al acestor fluctuatii. Cu alte cuvinte, daca in noiembrie Cosmote RMT S.R.L. va dori sa foloseasca cei peste 6 milioane de utilizatori ai serviciilor preplatite pentru excelenta in profit fata de celelalte patru companii membre ale grupului, are dreptul sa foloseasca un curs de referinta de 10 RON/euro? Teoretic, eu ca si client nu as avea de ales decat sa portez numărul sau sa incarc.

  Va multumesc !

  • Catalin Butnariu 8 octombrie 2012 at 08:18

   este interesant si cum va fi inapoiata diferenta de curs dintre 4.7 si cel de referinta in momentul facturarii efective.

 2. Deci asta a fost tare. Departamentele de legal nu degeaba incep de la 1400 euro/luna salariu. Raspunsul a venit repede. Deci nu e furaciune ci e legal : e adaosul comercial… Priceless…

  Stimate domnule Iosub,

  Va precizam ca valoarea unui euro pentru o anumita luna, in cazul comercializarii serviciilor si produselor sale, este stabilita de catre Cosmote, aceasta rezervandu-si dreptul de aplica un anumit adaos comercial, in functie de politica sa comerciala; prin urmare, nu este un curs propriu, oficial, asa cum este cel al BNR, ci este o valoare medie a euro aplicata pentru o luna calendaristica pentru toate punctele de comercializare a produselor Cosmote, inclusiv pentru webcare, prin care se pot efectua plati on-line.

  Referitor la cel de-al treilea aspect precizat, va mentionam ca informatiile solicitate sunt indisponibile, precizandu-va ca valoarea medie a cursului euro pe perioada unei luni calendaristice nu va fi mai mica decat cursul BNR, dar nici suma data de catre Dvs. drept exemplu (adica mai mult decat dublul cursului actual BNR).

  Cu stima,
  http://www.cosmote.ro/ihelp
  Serviciul de Relatii cu Clientii COSMOTE

  E de apreciat ca măcar au nimerit numele…

 3. […] pe conduit.com după “CURS VALUTAR SERVICII REINCARCARE”. Cosmote îți trimite un mesaj de iubire ție și nouă […]

 4. […] din România adaugă TVA de 24% si adaos comercial la propriile produse. Am mai scris de măgărie aici cu răspunsul lor oficial. Pe la vecinii noștri din alte tari nici un operator mobil nu cere plata […]

  Cristian Iosub