Atentie la masinile SH

În urmă cu câțiva ani aveam un coleg care schimba mașinile o dată la 6 luni. Când el, când fratele lui. I-au trecut prin mână tot felul de mașini second hand cumpărate ieftin și re-vândute mai scump. Dar cea care mi-a rămas în minte este o Fiat Panda pe care omul îl cumpărase cu airbag-ul sărit și vroia să îl revândă ca bun.

Mi se pare că chiar a reușit până la urmă printr-o metodă similară cu cea din articolul acesta. Schema este simplă și presupune câțiva zeci de lei investiți într-o mușama și eventual o bucată de plastic pe care să o pună în locul plasticului sărit de la volan. Vă recomand să citiți articolul cu maximă atenție.

Eu am airbag în volan, în dreptul pasagerului dar și în scaune (lateral) care se declanșează la impact lateral. Indiferent de situația financiară, dacă doamne ferește aș face vreodată un accident atât de serios încât să sară airbagul, aș trage mașina pe dreapta până în ziua în care aș avea bani să o repar exact cum era înainte. În general, mașinile sunt construite modular. Dacă sare airbag-ul lateral, nu schimb jumătate de mașină cu numai scaunul respectiv. Dacă sare airbag-ul din volan, să pun mușama peste spărtură ar fi ultimul lucru ever care l-aș face. Viața este mult prea prețioasă !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZEWCFjbqaaE[/youtube]

  1. Eu unul nu mi-as cumpara o masina SH. Tocmai pentru ca nu stii cum a fost intretinuta. Reparata sau nu …

    O singura exceptie as face. Daca mi-as cumpara o masina de epoca si atunci nu as avea de ales (pentru ca nu se mai fabrica).

    Cristian Iosub