“ATENTIE LA TENTATIVELE DE SCAM DE PE BLOGURI” – UPDATE

monkeywattitudeO mare parte dintre voi va aduceți aminte de articolul scris duminică prin care avertizam asupra unei serii de articole ce părea o tentativă de înșelăciune, făcută de către Octavian Daniel Răsteanu (aka Sarcasticu).

Articolele cu pricina au fost șterse, posturile Facebook au fost șterse și până aseară nu s-a știut nimic de autorul acestora. Am reușit să iau legătura cu autorul articolelor via email în cursul zilei de ieri pentru a afla cu subiect și predicat dacă este disponibil astăzi conform promisiunii ferme făcută săptămâna trecută, dar am fost refuzat elegant.

Aseară a simțit nevoia să-și mai încordeze o dată mușchii printr-un articol ce părea mai mult un autodenunț și în care anunța că regretă fapta, prejudiciul a fost recuperat în mare parte, rămânând un donator căruia nu știm încă când îi vor fi restituiți banii. Nu au fost oferite explicații cu privire la motivul ce l-a determinat să facă aceste lucruri, dar cu siguranță nu este la prima încercare, dar nici ultima.

Astăzi a dezactivat contul de Facebook personal precum și blogul pe care postase articolele prin care solicita donații în bani pentru o cauză socială.

Sunt trist. Sunt trist pentru că acest eveniment neplăcut a demonstrat încă o dată faptul că oricine poate solicita donații și oamenii cu suflet donează din puținul care îl au fără să aibă garanția că acei bani chiar vor ajunge la familiile nevoiașe. Nu există cadru prin care să poată fi verificate aceste povești lacrimogene și asta oferă încredere scammerilor să acționeze.

Mulțumesc. Povestea a ajuns la final pentru noi, acum rămânând ca autoritățile să decidă dacă vor începe sau nu urmărirea penală. Probabil este prima abatere, fapta e recunoscuta și a declarat că o regretă, blogul este șters (dar există screenshots), prejudiciul este recuperat. Sper însă că a învățat lecția și evenimentele din ultimele zile au fost scăpări de moment datorate vârstei fragede și a unei educații precare.

Mulțumesc bloggerilor ce au contribuit la viralizarea articolului meu în ordinea numerelor de pe tricou.

Fără voi nu ar fi ajuns în trusturi media această poveste și presiunea recuperării prejudiciului nu ar fi fost la fel de mare.

  1. Până la urmă a fost făcută vreo plângere?

  2. Sincer, nu știu cât de mulți bani a strâns cu adevărat Sarcasticu, însă din punctul meu de vedere, a fost o mișcare foarte josnică. Du-te bă la muncă, nu sta japcă pe banii altora.

  3. Mereu se vor face bani din donații, deoarece sunt oameni cu suflet si bani, greu de crezut , dar exista !

    Cristian Iosub