Autoturism vs motocicleta

Mai presus de plăcerea de a conduce o motocicletă trebuie să fie siguranța șoferului și a celorlalți participanți la trafic. M-a bătut mult timp gândul să iau o motocicletă sau un scooter de 150cc, dar gândul că sunt protejat numai de echipament m-a descurajat.

Și în mașină crăpi destul de repede și urât de tot. La fântâna Miorița deja cred că or să lase o mașină de la descarcerare ca punct fix de lucru având în vedere câți își donează organele pe acolo. Dar pe motocicletă este teribil. La o simplă tamponare vezi cum se dezmembrează motocicleta, cum sar oglinzile, curg toate lichidele din ea … un spectacol. Mașina în schimb, suporta mult mai lejer tamponările ușoare: se îndoaie tabla și iese la ciocan.

Trecând peste pierderile financiare datorate unei tamponări ușoare, mai este vorba și de cât de terfelit ieși dintr-un accident. Motociclistul are protecție, încălțăminte, o cască care mereu am impresia ca nu face altceva decât să rupă gâtul dacă aterizezi în cap … dar costumul va ieși șifonat ca după război. Șoferul dă din mâini pe covrig, pupă eventual un airbag dar iese curat ca și cum a spălat cu Ariel.

Nu știu … sunt păreri pro și contra, dar uitându-mă la clipul de mai jos (via Vali) am impresia că motocicliștii ăia chiar vor să doneze niște organe. Unele accidente sunt datorate imbecilității șoferilor, majoritatea (din clip) sunt datorate imbecilității motocicliștilor, dar toate au ceva în comun : cascadorii și viteză mică a șoferilor. Am văzut cam tot ce era posibil. De la rostogoliri spectaculoase în aer, au luat foc la impact (min 02:50), au sărit din boscheți direct peste banda de mers, până la ciocnirea a doua motociclete singure pe stradă liberă (min 03:10) și bipezi care traversează pe trecere cu bicicleta.

Clipul de mai jos este de o violență ieșită din comun și toate accidentele puteau fi evitate. Toate. Dacă vreți să dormiți la noapte fără să vă bântuie fantoma donatorului de organe, nu dați play!

Enjoy

      Cristian Iosub