Dacă aș avea un site de anunțuri…

…primul lucru care l-aș face ar fi integrarea unui modul de verificare a ortografiei din anunțuri și comentarii. Nu aș da voie kinderului să publice anunțuri atâta timp cât nu știe să scrie corect .

Tocmai, Olx, Okazii, PubliRO și toate platformele astea unde își dau întâlnire samsarii, sunt deschise tuturor. Nu cer să fii Pruteanu, dar las-o-n mă-sa că am și eu limitele mele. Îmi sângerează creierul deja după 30 de minute de citit anunțuri prin care aflu că telefoanele au taci scrim-ul spart, altul vinde  htc oane poze reale neverloke , generația iPfone 3gs nu a apus, Nochia e la modă mai ales că are displei, văzusem dimineață un anunț ceva cu o motorkoasă …

E vremuri grele, care este, dar măi copii, mai ascultați și voi altceva în afară de Salam și Guță. Dacă de la spammerii de PubliRO nu am pretenții (trimit SMS automat userilor olx.ro la nici 3 minute dupa publicarea articolului prin care îi invită să publice si pe siteul lor anuntul), de la Tocmai, Olx și Okazii am pretenții. Pe văru’ îl vedeam mereu la televizor, reporterița a luat căminele la rând, celălalt tronează de ani de zile pe panouri publicitare pe DN1… dar niciunul nu investește în tehnologie? Da, știu, ar scade numărul de anunțuri publicate, dar măcar educăm poporul să scrie corect un anunț. Prin toate reclamele vedem oameni care știu să lege două cuvinte, oameni care au un statut decent, se îmbracă curat, dar din păcate realitatea anunțurilor dovedește altceva.

Soluția verificării la publish a corectitudinii gramaticale a cuvintelor ar putea fi simplă și cumpărătorii ar aprecia să știe că achiziționează produse de pe un site care ține cont și de percepția lor asupra anunțurilor. Poate în viitor se vor axa și pe UX dpdv al unui cumpărător, nu numai al vânzătorilor.

stai-calm-ca-varu-te-rezolva

 1. Generatia noua sau high tech a uitat sa scrie corect dintr -un motiv simplu. Folosesc atat de mult mesaje de tip text si toate aceste noi metode de comunicare incat nici ei nu isi inteleg prescurtarile. Mai rau este ca daca ii punem sa scrie de mana …abia scriu. Apreciez tehnologia, insa nu sunt de accord ca astia mici sa fie obligati si la scoala sa o foloseasca.
  Am un nepot care este clasa a doua, iar zilele trecute imi zicea ca pe el in doare mana la ” dictare” si ca ar fi mai bine sa ii lase doar cu acele tablete de la minister.. Si uite asa voi uita sa scrie de mana.

 2. Inseamna ca nu l-ai vazut pe ala care vindea aifone 3gs nevarlnevarloc. I s-a oferit la schimb un dexonline 16 gb dar a refuzat:))

 3. Priveste partea buna: felul cum scrie spune cate ceva despre vanzator. Eu nici nu ma mai obosesc sa sun la astfel de anunturi.

 4. :)) Am vazut si eu o groaza de analfabeti care vindeau smartponeuri, aifoneuri si multe altele. Vrei nu vrei asta iti fac trafic pe un site de anunturi asa ca trebuie sa te conformezi dupa bunul plac al clientului. Stii vorba aia Cristi: clientul nostru, stapanul nostru.

 5. Limba romana e”asasinata” la propiu pe site-urile de anunturi. Daca ofertele “e bune” nu conteaza ce scrii. Important e sa se “vinde si ele” cat mai repede.

 6. Traim in Romania, se intampla sa gasim si anunturi cu litere mancate, limba engleza romanizara, si altele. Trebuie sa ne acomodam cu astfel de lucruri.

 7. Eu am luat si teapa de la unul care a scris anuntul intr-un stil horror. Am zis ca poate are probleme cu gramatica dar se pare ca are si cu seriozitatea. Nu prea va recomand sa cumparati produse de la oameni care nu stiu sa scrie in romana corect.

 8. Ce ciuda-ti sunte-ti ! va plangeti de mila ca vati luat tepa pe olx sau pe ocazii ,,totul in Romania asta este teapa chiar dc cumperi din mag produs nou.. La putere tot oameni dupa olx sunt!… si conceptii de frauda si restul ,,,

  va plangeti ca fetitele alea de 14 ani la …. trezitiva la RELITATE ,din asfel de oameni este compusa Romania .

  vam dat un motiv sa dezbateti

  Cristian Iosub