AvocatNet resetează parolele

Email primit azi :

Buna ziua,

Avocatnet.ro v-a schimbat parola.

Noile coordonate ale contului dumneavoastra de Avocatnet.ro sunt:

Utilizator: c********b
Noua parola: *********

 

De ce am ales sa facem aceasta schimbare?

Avocatnet.ro si-a propus sa isi imbunatateasca constant politicile de securitate privind accesul in contul de utilizator Avocatnet.ro. O parte importanta a acestui proces este reprezentata de informarea membrilor nostri cu privire la caracteristicile unei parole care confera o securitate sporita. Astfel:

 

  • O serie intreaga de studii arata faptul ca anumite tipuri de parole pot fi foarte usor intuite de alte persoane. De regula, acestea se incadreaza intr-unul dintre urmatoarele exemple: parola, 123456, 12345678, qwerty, abc123, 1234567 si altele asemenea sau parola identica cu numele de utilizator.
  • -O parola “puternica” va avea cel putin urmatoarele caracteristici: are minim 6 caractere, contine litere (a – z) si cifre (0 – 9)

Pentru ca tinem la securitatea contului dumenavoastra, incepand de astazi va invitam sa va alegeti o alta parola. Am resetat parola dumneavoastra initiala, v-a fost atribuita o parola temporara (unica pentru contul dumneavoastra) si va invitam sa va schimbati aceasta parola temporara cu o parola aleasa de dumneavoastra.
Va puteti loga in Avocatnet.ro si va puteti schimba parola incepand din acest moment.

Pentru orice probleme, va stam la dispozitie la emailul office@avocatnet.ro sau la telefonul 021 321 2999.

 

Va multumim anticipat.
Echipa Avocatnet.ro

Din întâmplare parola mea avea 10 caractere conținând, ca de altfel toate parolele mele, cel puțin o literă mare, una mică și o cifră. Sunt siteuri care permit și introducerea caracterelor de genul “!@#$%”.

Deci nu a fost o schimbare/resetare personalizată a parolelor ci au omorât toată baza de date. Asta mă duce cu gândul la câteva posibilități din experiența proprie :

  • ori au schimbat platforma și parolele sunt criptate diferit acum
  • ori le-a copiat careva db-ul și s-au prins
  • ori nu au avut ce face
  • ori vroiau să mai afle lumea că există pe planetă și să facă ceva trafic. Decât să dea spamuri publicitare, mai bine au resetat parolele
  1. Răspuns corect: da! 🙂

    Cristian Iosub