Banci fara comision?

Totul a început acum vreun an . Am un coleg, fost carabinier, care moare de ciuda daca are cineva cu 1 cent mai mult ca el. M-a văzut cu iPhone 4s,  (el având vreo 6 telefoane contemporane cu Nokia 3310) iar a doua zi venea mândru cu Galaxy SII. După un timp, m-a văzut cu iPad 1, el si-a luat a doua zi un Galaxy Tab. Recent, m-a văzut cu iPhone 5, a doua zi se lăuda că și-a luat Galaxy S3 și un iPhone 4s. Nu știe să umble pe ele. Nici mesaje nu știe să trimită dar e mândru. Știți vorba cu fudulul, nu? Sâmbătă îi povesteam că mă mut la altă bancă datorită comisioanelor. UniCredit Italia îmi lua pt cont (card de debit) vreo 6.5€/lună (78€/an), plus 18 €/an pt un card de debit fără IBAN dar cu cele 16 cifre pe suprafață și o grămadă de alte comisioane. A durat relația de iubire cu UniCredit peste un an dar e timpul să îmi schimb contul.

Așa că am ales Intesa San Paolo, unde plătesc doar 9,90 €/an (!) și singurele comisioane sunt la transferurile internațioanale, undeva la 1,5€/an/tranzacție. A azi fericit colegul ăsta al meu la muncă, lăudându-se că și-a făcut un card fără comisioane. și cu taxă de administrare zero. I-am explicat că așa ceva nu oferă nici o bancă din lume, fiind principala sursă de venit a băncii, după creditele bancare. Și cum flutura el documentele în mână lăudându-se că a reușit să își facă un card mai ieftin ca al meu, nu am rezistat și i-am stricat bucuria : pe pagina 4, cu font de 6, era scris că lunar îi este trimis acasă extrasul de cont și costă 11.90€. Lunar. Deci dă undeva la 142.8€/an și se bucură că e mai ieftin ca al meu de 9.90€/an 🙂

A înnebunit când a văzut și se gândea să ceară anularea extrasului de cont. După alte două pagini scrise cu font de 6, zicea că dacă renunță la comunicările scrise, trebuie să activeze Internet Banking cu 14€/lună.

ING Italy, I love you 🙂

 

Credit foto.

 1. cu siguranţă s-a încurcat în opţiuni. eu nu mai iplătesc NIMIC de vreo 6 ani. şi când zic NIMIC mă refer inclusiv la taxa statală pe ORICE cont curent. până anul ăsta era de vreo 6euro/trimestru. mi-l plătea ing direct dacă vărsam salariul în contul meu.
  în plus:
  -bancomat GRATIS cu comision ZERO în TOATĂ U.E. (de exemplu România, nu există comision de convertire a valutei şi alte clauze “cu caracter de 6”)
  -carte de credit VISA ORO GRATIS
  -cost de întreţinere ZERO a contului
  -transfer bancar GRATIS în U.E: (nu ştiu dacă şi în lume dar SIGUR în U.E.)
  -carnet de cecuri GRATIS
  -dobânda evident că e de mizerie, cred că e sub 1% pe an
  -şi cine ştie ce alte avantaje de care nici nu sunt conştient
  Şi eu sunt de acord că
  ING DIRECT E CEA MAI BUNĂ BANCĂ de pe piaţă.
  sunt, pur şi simplu,
  IMBATIBILI!
  mai sunt şi alte bănci care au costuri zero, bancomat fără comision de retragere de numerar în U.E., transferuri bancare gratis, etc.. Una e IW Bank dar mai sunt şi altele.
  Dar sunt de acord cu tine:
  ING DIRECT, ti amo!!

 2. nu mi-a apărut comentariul. şi nu mai am răbdare să re-scriu tot.
  în esenţă sunt de acord cu tine:
  ING DIRECT, ti amo!!
  pur şi simplu, CEA MAI BUNĂ BANCĂ de pe piaţă!
  IMBATIBILĂ!
  -taxa guvernamentală plătită de bancă
  -bancomat GRATIS şi FĂRĂ COMISION DE RETRAGERE A NUMERARULUI ÎN TOATĂ U.E. (de exemplu, în România plăteşti doar la rata de schimb fără supra-taxă)
  -carte de credit VISA ORO GRATIS
  -transfer bancar ÎN TOATĂ U.E. GRATIS (o fi şi în lume dar nu am avut nevoie să-l folosesc, deci nu pot garanta) FĂRĂ LIMITE DE NUMĂR DE TRANSFERURI EFECTUATE
  -carnet de cecuri GRATIS
  -or mai fi şi altele dar nu-mi vin acum
  -evident dobânda e una simbolică (cred că vreo 1% anual) dar ţinând cont că
  TOTUL E GRATIS CU ING DIRECT
  nu pot decât să fiu de acord cu tine, Cristi:
  ING ITALY, I love you! 🙂
  Mai sunt şi alte bănci care oferă servicii asemănătoare (IW Bnak, de exemplu) dar
  ING DIRECT ESTE PERFECTĂ!

 3. idioților. toate rahaturile pe care le cumpărați intră în categoria ”liabilities”, adică pierderi, datorii, pasive. mai adăugați la asta și un card de credit bancar la care plătești dobândă la orice cheltuială și sunteți numai buni de fraieri futuți în cur de cartelul bancar internațional care meritați să ajungeți pe drumuri înglodați în datorii, fără un acoperiș deasupra capului. Peace.

  Cristian Iosub