Bitdefender a lansat Bitdefender BOX 2 în România (imagini 360°)

Bitdefender a lansat Bitdefender BOX 2 în România și este disponibil momentan pe siteul eMAG.

Produsul este deja disponibil la vânzare în Statele Unite ale Americii (incă de acum doi ani de la prima versiune de BOX), Canada, Germania și Franța, urmând a fi lansat și în Japonia versiunea a doua.

Bitdefender BOX va fi comercializat la prețul de 999 lei. Produsul va fi disponibil în prima lună în exclusivitate la eMAG (redus la 799 lei), iar ulterior va putea fi cumpărat și de pe site-ul Bitdefender și de la partenerii autorizați. Include 1 an de abonament pentru Bitdefender Total Security 2018. După primul an de utilizare, abonamentul anual costă 299 lei.

Bitdefender BOX  oferă o singură aplicație pentru administrarea tuturor dispozitivelor din rețea, funcții de control parental pentru monitorizarea activității online a copiilor și administrarea timpului de utilizare a dispozitivelor. Este compatibil cu rețelele de internet folosite în România și nu afectează viteza.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.

Bitdefender BOX este primul produs hardware al Bitdefender și protejează de amenințări informatice atât dispozitivele tradiționale (telefoane, laptopuri, tablete, PC-uri), cât și televizoare smart, termostate, camere web, sisteme de acces în locuință, console de jocuri, frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat conectate la internet, întrerupătoare și instalații de iluminat, prize sau senzori de mișcare.

Bitdefender BOX blochează toate adresele URL nesigure sau periculoase pentru a proteja utilizatorii împotriva tentativelor de phishing și fraudă online. Modulul de evaluare a vulnerabilităților scanează, identifică și evidențiază în mod continuu punctele slabe ale rețelei în materie de securitate.

Dispozitivul identifică și blochează tentativele de exploatare a vulnerabilităților dispozitivelor din rețea. Când un dispozitiv nou se conectează la rețea, Bitdefender BOX îl detectează rapid și trimite o notificare imediată către aplicația Bitdefender Central astfel încât utilizatorii să poată controla acțiunile permise pentru dispozitivul respectiv.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de a exploata vulnerabilități în gadgeturile smart din casă, inclusiv prin încercări de spargere a parolelor.

Bitdefender BOX este capabil să se interconecteze cu asistenții din locuințe inteligente, precum Google Home și Amazon Echo, și le va permite utilizatorilor, printre altele, să folosească inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de amenințări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când aceasta nu este necesară. Bitdefender BOX va încorpora și soluțiile de asistență parentală, care le permit părinților să asigure siguranța online a copiilor.

Circa 46% dintre români se arată îngrijorați că un eventual atacator ar putea prelua oricând controlul dispozitivelor inteligente pe care le folosesc zilnic, ceea ce îi expune la furt de date personale, spionaj și invadarea vieții private, arată un studiu realizat în 2017 în mediul urban de iSense Solutions, la comanda Bitdefender.

Dispozitivele conectate la internet pot avea o serie de vulnerabilități comune, de la probleme severe legate de securitate, până la mecanisme de autentificare slabe și chiar comunicare necriptată cu serverele producătorului, ce permite accesul neautorizat al atacatorilor la acestea.

În lipsa folosirii unei soluții de securitate sau a unui sistem de operare actualizat la zi, accesarea datelor personale până la cel mai mic detaliu se poate face relativ ușor, iar viața personală, în adevăratul ei sens, poate deveni doar un mit. Dispozitivele smart colectează cantități enorme de date, de la localizare, obiceiuri, stil de viață și comportament, până la pasiuni, credințe, stare de sănătate sau preferințe politice, iar în condițiile în care un răufăcător poate pune mâna pe acestea, temerile utilizatorilor români sunt îndreptățite” – Bogdan Botezatu, specialist în securitate cibernetică în cadrul Bitdefender.

Experții Bitdefender mai avertizează că aceste vulnerabilități le permit atacatorilor amatori să compromită cu ușurință rețeaua de Internet a utilizatorilor, mizând și pe faptul că mulți români nu știu că locuiesc într-o casă inteligentă și, în consecință, nu conștientizează pericolele la care se expun.

Cele mai multe dintre problemele identificate sunt comune și deja cunoscute, unele de mai bine de patru ani, ceea ce arată că producătorii dispozitivelor nu sunt interesați să ruleze algoritmi de securitate complecși și nici să facă în mod constant diverse actualizări de software, deși unele gadgeturi au o durată de folosință îndelungată. De obicei, credențialele de acces sunt foarte slabe, astfel că încercările de spargere a parolelor reușesc, în medie, în unu din patru cazuri.

0%
    [vc_media_grid style=”load-more” items_per_page=”2″ element_width=”6″ gap=”10″ btn_style=”3d” btn_shape=”square” btn_color=”info” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-sort-desc” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” grid_id=”vc_gid:1525126636233-47aa4022-496d-4″ include=”20295,20285,20286,20287,20288,20290,20291,20292,20293,20294,20296,20297,20298,20299″]
    Recomandarea săptămânii
    Gazduire web
        Cristian Iosub