BlackFriday 2013

Istorie

Vinerea Neagră este ziua care urmează Zilei Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun. Deoarece Ziua Recunoștinței este ultima zi de joi din noiembrie, Vinerea Neagră apare astfel în fiecare an în ultima zi de vineri a lunii Noiembrie .

În România

Black Friday a fost asimilată și de unele mari lanțuri de magazine din România. Cu acest prilej marile magazine se întrec în a oferi prețuri (doar de 1 zi) și reduceri cât mai avantajoase, astfel încât să atragă clienți cât mai mulți și implicit să obțină profituri considerabile prin amploarea desfacerii.

Sunt magazine online care profită de această oportunitate și desfășoară o campanie generală de reduceri pe perioade chiar si de o săptămana .

Boom-ul insa este reprezentat de prima zi de reduceri. Anul acesta, BlackFriday va fi in data de 29 Noiembrie 2013, iar principalele magazine vânate de către romani vor fi Amazon, eMag, EvoMag, Cel si Quickmobile .

BlackFriday 2012

La ediția BlackFriday din 2012, un studiu Daedalus Millward Brown, realizat la cererea eMAG.ro spunea că 38% dintre români au ales comerțul online pentru cumpărăturile făcute pe 23 noiembrie, data la care s-a desfășurat Black Friday România 2012.

Studiul Daedalus a mai relevat si produsele cele mai cautate de Black Friday 2012:

 • electrocasnice – 44%
 • mobile devices (laptopuri, telefoane si tablete) – 30%
 • electronice video-tv (televizoare, aparatura foto-video) – 24%

Pentru Black Friday Romania 2013, se preconizeaza ca cele mai cautate produse vor fi:

 • Laptopurile
 • Telefoanele mobile si tabletele
 • Televizoarele flat si televizoarele smart
 1. Calculele mele actuale: un router gigabit potent, posibil de pe amazon si ceva consumabile, ma gandesc la un toner. Si un kit de revizie n-ar strica, se apropie termenul.
  Cam atat. Eventual vreun abonament mai special, daca intra si operatorii mobili in promotie.
  Mai arunc un ochi si pe la voip-isti, poate au vreo oferta anul asta la incarcare 😀

 2. salut.As vrea sa stiu si eu daca ati mai cumparat de pe amazon de black friday si cum ati procedat.. ati intrat pe amazon.uk? cum a fost cu livrarea?vreau sa particip si eu anul acesta.

  • Salut,
   de pe Amazon nu am mai cumpărat de vreo 3-4 ani asa ca nu sunt actualizat cu politica lor de livrare. Stiu ca .com nu livra in RO în perioada aceea si mereu trebuia sa dau adrese din strainatate. Daca iei ceva anul acesta, revino cu un mesaj aici sua cu un guest post sa ne povestesti .

  Cristian Iosub