BlackFriday, PayPal si un bug

zpaypal

PayPal, cu toate comisioanele lui exagerate (2,5€ la 50€ trimiși plus 1€ pt retragere pe card) este inca un tool foarte bun pentru achizițiile online mai ales daca nu aveți foarte mare încredere in siteul de pe care cumparati.

Anul acesta nu am fost in targetul BlackFriday pt simplul motiv ca prețurile din RO, cu toate reducerile aplicate, sunt mult mai mari decât in IT. Cum macaronarii au in sânge plăcerea de a prosti (păcăli), trebuie sa cunoști f bine piața si site-urile de pe care vrei sa cumperi, sau dai o căutare scurta pe Google pt a găsi review-uri ale site-ului. In orice caz, nu e indicat sa introduceți datele cardului fizic. Așadar sunt doua soluții :

1. Creati un MasterCard virtual din mobile banking. Unele bănci (Cassa di Risparmio Firenze) permit crearea unui card virtual, fiind generat un CVV, data de expirare, numărul cardului… Când aveți îndoieli privind siguranță datelor lăsate pe net, stergeti cardul si creati altul nou.

2. Utilizări PayPal. Din RO am luat doar un cont de VPN cu reducere de la 49.99€ la doar 9,99€. Din IT insa, am luat un iPad mini cu 249€ (Flanco Romania inca il are cu 426€) si un iPhone 5s cu 559.55€. De fapt doar iPad este in promotie, dar iPhone are prețul asta constant. De fiecare data am plătit cu paypal ! E mult mai simplu si sigur decât plata cu cardul bancar.

Partea misto e ca daca vânzătorul încearcă sa nu trimită produsul sau ajunge deteriorat, pot cere PayPal sa îmi returneze banii.

Eu in paypal aveam un card virtual mai vechi, sters. Ca sa atașez unul nou trebuia sa introduc datele cardului si sa astept câteva zile pana se actualizează Internet Banking ca sa pot sa vad codul de confirmare al cardului in detaliile tranzacției. Cum interfața web a PayPal pe mobil este greoaie, am folosit PayPal Mobile application. Cardul a fost acceptat instant , fara sa fiu nevoit sa introduc codul de confirmare.

Nu stiu daca este ceva temporar, daca este intr-adevar un bug sau a fost gândit sistemul asa, dar m-a ajutat sa economisesc 3-4 zile de așteptare a codului.

  1. Eu, pentru toate achizitiile mele de pe net am folosit mereu PayPal. Deci.. Ca am cumparat ceva fizic, ca am cumparat ceva virtual, mereu prin PayPal.

  2. Eu sun la relatii clienti la banca pt. a afla Expuse-le pt. paypal, mi-l spun pe loc, fara a mai cauta prin tranzactii in asteptare etc.

  3. “Din RO am luat doar un cont de VPN cu reducere de la 49.99€ la doar 9,99€” – de la cine si ce fel de :)?

  4. Firma nemteasca, arata binisor – cel putin dupa modul de prezentare a informatiei pe site – in afara de pret, ce alt avantaj au avut totusi in ochii tai?

    Cristian Iosub