Bringo Delivery – prima impresie

De aplicația Bringo auzisem in urmă cu vreo 3 ani la George Buhnici la iLikeIT când era o versiune de test și cu o raza mică de acoperire. Mai târziu i-am reîntâlnit la diverse evenimente și chiar și la Innovation Labs înainte să fie cumpărați de către Carrefour. Oricât de simpatici ar fi fost reprezentanții aplicației de la standul Innovation Labs, când am văzut că se făcea PR pentru Carrefour și magazinul era printre puținii care aveau mapate toate produsele și stocurile, mi-am dat seama că aplicația va avea o relație specială cu Carrefour în viitorul apropiat. Bazându-mă pe experiența Carrefour de a face treburile cu sfert de măsură în online, presupuneam că va face face mai mult rău decât bine lui Bringo. Banii nu au culoare politică. Cumva, era compania față de care am rețineri în ceea ce privește activitatea online și asta mi se trage de când niște incompetente de la Carrefour au chemat la #pitch2015 undeva în jur de 300 oameni de la vreo 80 agenții. Nici nu știam că sunt atâtea agenții de publicitate în România.

După succesul înregistrat cu aplicațiile Oliviera și StarTaxi, Ascend NetSolutions a investit 300.000 € în dezvoltarea platformei Bringo. Puțin dacă luăm în calcul salariile necesare dezvoltării, chirie, licențe, hardware. Aplicația este controlată majoritar de către Allib Rom SRL, societate a grupului Carrefour, și Ascend Netsolution SRL

Bringo a făcut pact cu diavolul și s-a dezvoltat frumos. Bringo e un Uber al magazinelor tradiționale ce face legătura cu clientul care nu poate sau nu vrea să se ducă prin 3 magazine și să-și facă cumpărăturile. Aplicația Bringo a fost live din 2015 având o perioada de test, însă acum 2 ani de zile Bringo a fost conturată sub forma unui mall virtual, punând bazele unor colaborări cu diverse magazine. Atunci au anunțat oficial aplicația ca serviciu de livrare in 90 de minute și experiența unui personal shopper, începând promovarea acesteia.  Așadar, Bringo împlinește oficial doi ani și are câteva premii drăguțe pentru cei care comandă în perioada 22 octombrie – 22 noiembrie 2018 și lasă un review livratorului: doua vouchere de 500 € valabile în agențiile de turism partenere, două telefoane mobile Samsung J5 și două abonamente pentru livrări gratuite timp de un an.

Fie ca este vorba despre magazinul alimentar de proximitate, de piata din apropiere, de un buchet special de flori sau de un magazin cu delicatesuri, livratorii Bringo vor prelua comanda, vor merge la magazin si vor face cumparaturile in locul tau, apoi ți le vor livra la adresa pe care ai indicat-o. Totul, în maxim 90 minute.

Bringo spune că vine în ajutorul acelora pentru care timpul reprezintă o resursă prețioasă: face cumpărăturile zilnice în locul lor și apoi le livrează, scutindu-i astfel de timpul consumat și de disconfortul asociat cumpărăturilor.

În comparație cu alte platforme din afara țării (ex: Instacart) aplicația Bringo nu percepe adaos comercial la produsele cumpărate.

Practic, achiziția se face la prețul din magazin, la care se adaugă taxa de 1999 lei, indiferent de valoarea bonului. Cei 1999 lei rămân la bringer. De asemenea, livratorul face cumpărăturile din bugetul lui. S-a ales această variantă pentru a-l determina pe livrator să fie mult mai responsabil atunci când face cumpărăturile. În ceea ce privește câștigul Bringo, aceștia percep de la retailerul partener un anumit procent din valoarea cumpărăturilor, procent ce se negociază cu fiecare magazin în parte.

Aplicația are suficient loc de îmbunătățire a user experience-ului, siteul are ceva pagini indexate care par a fi teste nefinalizate. Overall experiența web și mobile nu este una premium dar vorbim de o aplicație tânără ce se poate scala ușor.

Cum Black Friday a fost pentru toată lumea, am plasat comanda la o oră de vârf pentru hypermarketuri și vremea era destul de urâtă, am primit un timp de livrare de cca 2 ore. Am avut și un coș destul de măricel. Bringer-ul (livratorul) a fost super drăguț, cu skill-uri de client service și chiar s-a încadrat în timpul estimat inițial fără să uite produse de pe comandă.

Spuneam mai devreme că Bringo spune că vine în ajutorul acelora pentru care timpul reprezintă o resursă prețioasă și cumva îmbracă asocierile cu timpul în toate comunicările. Dar nu doar timpul este motivul pentru care ai folosi aplicația. Poate te afli din punct de vedere medical în imposibilitatea de a pleca de acasă, poate benzina până la hypermarket și cumpărăturile din afara listei costă sunt mai mult de 1999 lei.

Astfel, aplicația are mai multe tipuri de clienți și utilități, nefiind doar raportată la cât timp petreci în hypermarket. Poate fi un instrument foarte bun de a te ține de lista de cumpărături, ca să nu mai intri în hypermarket pentru o sticlă de lapte și să ieși cu 3 sacoșe mari…

Din 19 noiembrie, Bringo va face livrări și în Botoșani, Piatra Neamț, Suceava și Pitești. În prezent Bringo operează numai în București și Iași.

Serviciul pentru prima livrare este gratuit!

bringo
 1. undeva e o smecherie ca pare prea fumos

 2. Cont nou creat – checked
  Selectat produse – checked
  Plasat comanda – checked

 3. eu am o problema cu livratorii ca sunt prea putini momentan fiind la baza un job part-time

 4. Whaaaa? Deci comand prin aplicatie si cineva sta sa se plimbe prin magazin cât timp eu sunt la servici? Super tare

 5. Eu am folosit aplicatia de doua ori pana acum si nu am avut probleme cu calitatea produselor sau cu timpii de livrare

 6. Te-ai uitat la termenele de expirare?

  • Da 🙂 Nu e o teorie a conspiratiei. Sunt produsele care erau si pe raft. In plus, e interesul bringer-ului sa aleaga produsele cele mai apetisante ca sa nu ii fie refuzate produsele

 7. Vasilache Marcel 17 noiembrie 2018 at 13:50

  De ce ai cost estimat de 386.37 lei și comanda finala de 366.30 lei?

  • Pentru ca ceva visine congelate nu mai erau in magazin si am inlocuit cu alt produs. Te suna bringer-ul cand este in magazin in cazul in care nu gaseste exact produsele comandate.

  Cristian Iosub