Camera foto cu alimentare externa la curent

Caut de vreo 3 zile o cameră foto micuță dar un pic mai particulară. Nu mă interesează de cât are display-ul, nu mă interesează cât de bine sau prost face fotografiile, ci mă interesează să aibă mufă de alimentare externă cu curent.

Am avut un Canon PowerShot A470 care știa treaba asta, după cum se vede prin poze. Am trimis ieri un email la câțiva cunoscuți care mai cunosc mersul în domeniul fotografiei și din 5 emailuri, 3 au zis că nu există așa ceva deși le spusesem de dinainte ce model am avut până acum, iar ceilalți doi au spus că au auzit dar nu cunosc pentru că nu au folosit. Bineînțeles mai sunt și struții care nu răspund la emailuri așteptând ca rezolvarea să vină de la sine.

Revenind la cameră, după cum se vede și din poze, există o intrare pentru o mufă de curent de tipul celor de la incărcătoarele Nokia. Practic, atâta timp cât este alimentată camera o pot folosi fără probleme. Când scot mufa de curent, trece pe baterii.

Eu am folosit aparatul pentru a filma din mașină. Inițial foloseam baterii dar în jumate de oră se duceau. Am cumpărat un alimentator de mașină, care intră la priza de mașină și are vreo 10 capete (mufe) schimbabile.

Are cineva idee de un aparat foto mic (ușor) care să superte alimentarea externă cu curent dar în același timp să poată filma ?

Sunt unele de exemplu ca Olympus 720 care se încarcă prin miniUSB dar nu pot filma în timpul încărcării.

      Cristian Iosub