Când iubirea se transformă în ură …

Sunt momente când simpatia se transformă în antipatie sau iubirea se transformă în ură, dar în acest articol am să discut de două din cele mai întâlnite momente.

Românii sunt cei mai mari iubitori de animale din lume. Le iubesc atât de mult încât femeile și-ar lua câini în loc de bărbați. Cunosc personal vreo două specimene. Problema câinilor comunitari a fost dezbătută și re-dezbătută. Toată lumea vine cu idei, vine cu soluții și totul se rezumă la a crește cât mai mulți câini. Nu contează că nu avem adăposturi, ei trebuie hrăniți și îngrijiți. În Rromânia anului 2012, câinii comunitari au trei soluții : fie cresc câte 2 pe metru pătrat, fie sunt adoptați, fie sunt lăsați pe străzi liberi să sfâșie și să omoare copiii nevinovați. Pentru prima problemă, singurul care poate fi răspunzător este statul. În alte țări există blocuri turn, gen Ciclop-ul de la Scala (cine e de prin București, știe), unde sunt adevărate locuințe pentru câinii fără stăpân. Dar, chiar și acolo, la fel ca în Italia, după o perioadă de timp dacă nu este adoptat sau revendicat câinele, este eutanasiat ! Da, eutanasia este soluția adoptată de toaaaaate țările din lume, mai puțin de imbecilii noștri 588 de parlamentari.

Astăzi pe facebook, am dat peste o fătucă ce avea wall-ul plin de animale și icoane. Cerea mila celorlalți pentru a fi adoptat un câine împrăștiind o poveste siropoasă despre o fetiță care a primit cadou câinele și pe urmă nu l-a mai vrut. Cum naiba vine asta? Măsa, aia, când i-a luat potaia fetiței, nu își cunoștea copilul dacă vrea sau nu câine? Și dacă ploada bate din picior că nu mai vrea câine, măsa acum trebuie sa umple facebookul de anunțuri lacrimogene?

Povestea eutanasierii este lungă și aș putea scrie 3 zile numai despre asta. Ceea ce mi se pare destul de drăguț, este atitudinea fanaticilor iubitori de animale. Dacă le-ar opri 5% din salariu pentru adăposturi, să vezi greve și lupte de stradă atunci. Dar, Rromânia este plină de proști care cred că totul este gratis. Vor ca statul să facă, să dreagă, dar totul să fie gratis. Nu pun în balanță cât se fură, cât costă, cine are banii. Ideea este că întreținerea a 3 câini de talie medie costă cât întreținerea unui adult. Dacă ai unul cum avea mătușă-mea, cât vițelul, s-ar putea să coste mai mult întreținerea câinelui decât a omului.

Deci, da, sunt de acord să nu fie eutanasiați câinii și să fie doar castrați și duși la adaposturi în așteptarea unui doritor (chiar și life time), dar să plătească TOȚI românii câte 5% din salariu. Altfel, singura soluție este eutanasierea. Nu castrarea și lăsarea lor pe stradă. Când maidanezul mușcă dintr-un om, credeți-mă că victima nu va sta zâmbind de fericire că maidanezul este castrat. Maidanezii MUȘCĂ oamenii, NU FUT oamenii, ca să mă bucure că e castrat !!! Castrarea asigură doar faptul că nu va naște alți maidanezi, dar el va trăi cel puțin 10 ani fericiți pe străzi. Câte un om pe săptămână dacă mușcă, faceți voi calculele să vedeți câți oameni sunt schilodiți din cauza maidanezilor.

Soluția de moment este eutanasierea. Dar soluția morală pe termen lung este construirea adăposturilor și adoptarea regulilor de conduită din străinătate. Nu putem trăi toată viața în jungla românească. O dată și o dată, va trebui să ieșim în lume și atunci se vor uita străinii la noi ca la Tarzan și asta datorită măsurilor și legilor babuine care le avem.

Ei bine, acesta era unul din exemplele când simpatia devine antipatie. Oameni pe care îi cunoști, cu care lucrezi sau chiar amici buni de ai tăi, transformă sentimentele de simpatie sau admirație față de omul din tine, în sentimente de dușmănie, ură și antipatie. Motivația surdă a tuturor este că te consideră prea crud față de bietele animale. Biete, biete, dar mai trebuie și un pic de realism.  Dacă încerci să argumentezi, să faci calcule, să scoți statistici, se trezește câte o mironosiță ca Roman Delia Maria sau ca un refugiat ilegal din Anglia, Gabriel Țuțu (muritor de foame în Rromânia dar iubitor de animale doar de la distanță), să înjure și să te beștelească mai rău ca țiganii. În acele momente afli cât de puternic poate fi blocajul mintal al unui fanatic atunci când nu se oferă altă soluție decât cea dorită de el. Cuvintele nu pot fi reproduse dar sunt fix aceleași care ar fi fost la protestele de acum vreun an din Romania împotriva eutanasierii dacă s-ar fi găsit vreun războinic ca mine să vină cu pixul și foaia de hârtie să facă calcule împreună cu protestatarii : costul unui câine versus costul unui copil.

Exemplul de mai sus este identic cu un altul la fel de aprig dezbătut : religia.

Aceste două teme de dezbatere sunt exact motivele pentru care lumea te șterge de pe rețele sociale, nu îți mai răspunde la telefoane sau de foarte multe ori se lasă chiar și cu cafteală. Regula numărul 1 în Rromânia noastră bogată în care avem de toate, este că trebuie să fii religios și să adopți câinii maidanezi. Dacă nu faci așa ceva, iese nasol de tot.

Câți atei au curajul să zică faptul că sunt atei. Citeam la un moment dat un comentariu pe un blog în care un prichindel îl amenința pe blogger că nu îl va mai citi 3 luni de acum încolo pentru ca bloggerul declarase că e ateu. Chiar m-aș bucura dacă aș avea astfel de reacții. Nu scriu pentru limitați intelectual. Eu îmi respect cititorii și vreau să cred că cei care ajung să citească articolele de pe blogul meu, sunt oameni cu pregătire școlastică minim medie, sunt open mind și realiști. Așa cum respect și eu preferințele religioase a atâtor sute de milioane de oameni din jurul nostru, vreau ca și preferințele, sau crezul meu, să fie respectate. Am un negrotei la muncă care nu lucrează după 8 seara că îi interzice religia. Am un alt coleg care e budist și crede în armonia lui cu natura. Sunt credințele lor. În ele au fost botezați, așa li s-a spălat creierul exact cum și ei spun de mine că nu am inima deschisă. Fiecare este cu părerea și cu crezul lui. Așa cum eu accept semenii mei și le respect credința, așa vreau ca și credința mea să fie respectată : credința în știință. Cred în dovezi prezente, în lucruri palpabile sau dovedibile. Nu cred în povești spuse cine știe prin ce crâșmă și scrise acum 1500-2000 de ani în limbi și expresii de mult uitate. Ideea este că dacă mâine vine unul la mine și îmi spune că este catolic, îl felicit și trec mai departe. Chiar nu țin minte după 20 minute ce s-a întâmplat. Nu îmi încarc memoria cu așa ceva.  Pentru mine e ca și cum ar veni cineva și mi-ar spune că are cămașa bleu. Să fie iubit, problema lui.

Ei bine, situația se schimbă radical dacă îndrăznesc eu să îmi afirm poziția religioasă. Instant se umplu 10 pagini de forum și 300 de emailuri . E curios că dacă un ateu deschide un topic să spunem pe Softpedia, și spune că este ateu, instant apar credincioșii care încearcă să îl ducă pe drumul cel bun pe fiul rătăcitor. După 5-6 mesaje eșuate, atitudinea lor se schimbă și devin agresivi chiar. Dar, dacă un credincios deschide un topic și își afirmă poziția religioasă, nu cred că va avea ever un reply de la un ateu în care să i se explice calea.

Concluzia este că majoritatea întotdeauna câștigă. În cazul maidanezilor, femeile pline de suflet (atât de mult încât împart și prin vecini un pic de suflet când bărbatul nu e acasă), vor sări la atac întotdeauna dacă îndrăznești să ai o altă părere vis a vis de situația animalelor fără stăpân.  În ceea ce privește religia, este suficient să faci o plimbare prin București pe la Mitropolie când se pupă nu știu ce moaște. După ce pun botul și lasă salivă toate nespălatele din lume, toți bețivii și toți jegoșii … ajung și babele să pupe mâinile putrezite ale nu știu cui sfânt . Să mai prind eu vreo babă că îmi pupă copilul după ce și-a luat limba în gură cu 3000 de nespălați…

Majoritatea întotdeauna învinge. Rămâne doar ca minoritatea să găsească metoda prin care să devină majoritară. Cu vorba au încercat mulți. Nici unul nu a reușit.

Credit foto 1 : FaceBook . Credit foto 2 : eGlumă.ro

 1. Esti un mare dobitoc. Unde vezi tu ca am wall-ul plin de caini si icoane???
  Si care e problema ta referitor la ce postez eu?! Si nu m-am milogit de nimeni sa-l ia. Doar am distribuit o fotografie, frustratule.
  Si daca ai fi avut capul pe gat dar se pare ca nu-l ai ai fi vazut ca sunt din Ploiesti si nu Zalau, cretinule.
  Esti un dobitoc cu acte in regula.
  De aceea se duce tara de rapa cu astfel de specimene cum esti si tu, stai sa critici ce face unu’ si altul si ATAT, retardule!

 2. […] știți din articolul legat de potăi și icoane care umplu tot wall-ul facebook-ului. Am spus ce aveam de spus atunci, au […]

  Cristian Iosub