Cand se umfla patriotismul in noi …

Craciunul este sarbătoarea ce va rămâne asociată în relația cu PROsTV mulți ani de acum încolo ca fiind perioada anului când se difuzează Home Alone in re-re-re-re-reluare. Astept cu interes peste 3 saptamani sa văd ce episod avem anula acesta 🙂 Sărbătorile au devenit comerciale de câțiva ani încoace.

Ziua națională a fost motivul propice să se activeze corporațiile străine și să ne arate ce mișto e în România. Sunt patriot în limitele bunului simț, dar nu sunt fanatic și nici nu îmi vopsesc mașina în culorile României. Corporatiștii au simțit nevoia să pună statusuri lacrimogene, companii de prin Franța s-au apucat să facă video-uri pe YouTube prin care arată că ei sunt multinaționali și își urază toată lumea la multi ani pe acolo, inclusiv colegii din Camerun. Dar ca să arătăm aprecierea față de ei, punem featured image cu colegul din Camerun (link imagine) . Pentru că e logic: YouTube este cel de al doilea cel mai mare motor de cautare din lume dupa Google și dacă vrea cineva să caute informații legate de ziua națională a României, va găsi un camerunez. Aici nu e vorba de rasism ci de logică!

În partea cealaltă a țării, ceva unguri au vrut să facă niște focuri de artificii în stil terorist deși erau supravegheați de catre SRI de câțiva ani. În România nici măcar un atentat nu suntem în stare să avem …

E posibil ca în urma asasinatelor în masă de la Paris, în minţile unor psihopaţi de peste tot, şi printre maghiarii di Transilvania e posobil să aibă un soi de excitaţie, o rezonanţă la aşa ceva şi să le vină idei. Mai ales că organizaţia respectivă (64 de comitate) este o organizaţie teroristă, având în vedere scopurile pe care şi le defineşte.” – Cristian Tudor Popescu

Mișcarea celor 64 de comitate este o grupare extremistă maghiară înființată in 2001, în Ungaria de către Toroczkai Laszlo. Cele 64 de comitate fac referire la organizarea administrativ teritoriala a Ungariei din perioada imperiului austro-ungar iar gruparea militează pentru refacerea Ungariei Mari.

Azi e ziua în care tot românul se dă maxim patriot. Maxim am zis! Dacă îl pui însă să fie chiar patriot, să nu își mai bată joc de ţara asta și de locuitorii ei, să o ia the hard way fără șpăgi, fără pile, fără relații, cumpărând din România produse românești, nu din China, menținând un bun-simț desăvârșit în orice discuție, renunțând la orice înseamnă cocălărism, can-can, emisiuni și ziare de scandal etc, etc, etc… mai bine îl înjuri de mamă și îi iei toată familia la ciocan decât să îi ceri românului așa ceva. Adică cum, patriotism nu înseamnă să avem un steag la geam și să înjurăm ungurii? Cine a schimbat regulile jocului, era mai mișto să fii patriot pe vremuri?!

Parada militara de 1 Decembrie 2015 – Ziua Nationala a Romaniei (filmat de catre colegul Adi – cik.ro)

      Cristian Iosub