Care ai pus sina de tramvai in drumul omului? :)

Acum vreo 10 ani, in Italia, o tanti a dat in judecata TomTom pentru ca harta de pe GPS ii spunea sa faca dreapta pe un pod, pe autostrada, si ea s-a luat dupa navigatie si era sa sara de pe pod.
 
In stanga avea apa. In dreapta avea apa. Ea s-a crezut in Henry Potter si a facut dreapta … pe pod. Faceam atunci misto de cazul asta ca sunt dobix care merg orbeste dupa navigatie si chiar cred ca este un drum ascuns pe care numai navigatia il stie.
 
10 ani mai tarziu, navigatiile fixe de 5″ nu mai sunt folosite si oamenii se incred orbeste in ce vad pe Waze sau mai bine zis, in ce cred ca vad pe Waze. Ce haos o fi in mintea livratorului e greu de spus, dar ceva e scurtcircuitat bine de tot. Inteleg ca poate vorbea la telefon, era cu gandul in alta parte si a intrat un metru pe sina de tramvai ca asa i s-a parut lui ca se continua drumul, dar sa mergi ca bolovanul sute de metri pe sina de tramvai inalta, inseamna clar ca trebuie sa schimbi dealerul ca nu iti vinde iarba de care trebuie.

Intr-o nota mai serioasa, oamenii astia merita lasati fara permis si sa mai faca scoala inca o data. Inteleg multe dileme in trafic dar sa mergi pe sina aia e deja de montat ochelari, refacut scoala, regandit ca poate nu e permisul pentru toti … (cine stie zona intelege ca e un record ca a ajuns omul cu masina atat de departe).

Pt clarificare, e in dreptul Mobexpert-ului de pe Fabrica de Glucoza 21 si exista doua posibilitati ca masina sa fi ajuns acolo: cea mai probabila e ca a vrut sa evite traficul, s-a urcat pe trotuar si pe urma a taiat-o pe sina de tramvai. A doua e ca a intrat de dinainte de curba, de pe Dimitrie Pompeiu pe sina de tramvai dar atunci e chiar un record ca nu a spart masina mai devreme ca e drum lung.

Video primit din vreo 5 parti pe Waze, autor necunoscut 🙂 Cu sunet neaparat dar atentie la limbaj.

      Cristian Iosub