Care este salariul pentru un game tester la Ubisoft

Primesc multe comunicate de presa zilnic. Unele le sterg fiind total in afara ariei mele de interes, le citesc si le mut in folderul dedicat din casuta de email, altele le documentez si le public pe blog.

In randul angajatilor se fac diferentieri salariale in functie mai multe criterii printre care pozitia ocupata in cadrul organizatiei, experienta, ce produce efectiv pentru companie etc

Ubisoft a emis astazi un comunicat de presa prin care anunta mariri salariale pentru pozitia de Game Tester, o pozitie entry level. Practic orice student poate aplica pentru pozitia aceasta si in schimbul prestarii unor servicii timp de 8-9 ore pe zi, primeste o remuneratie cu titlu de salariu.

Ubisoft, unul dintre liderii în industria divertismentului, anunță majorarea salariului pentru poziția de entry-level Game Tester, acesta ridicându-se în prezent la 2.390 de lei, plus tichete de masă.

La un salariu de 2390 lei brut inseamna un net de numai 1435 lei. Zece milioane de lei vechi pe luna. Acum, stiu ca jobul de Game Tester este unul ce nu necesita experienta, fiind destul de limitat dpdv al activitatii dar si al ascensiunii daca alegi sa faci o cariera la Ubisoft. Dar nici Ubisoft nu este ONG si interesul este sa dezvolte un business folosind o forta de lucru ieftina.

În acest moment, departamentul de Quality Control include 1.000 de angajați: specialiști, dar și pasionați de gaming aflați la începutul carierei, atrași de oportunitățile reale de creștere profesională în cadrul Ubisoft București.

Angajații pe pozițiile entry-level din departamentul de testare au, de asemenea, acces la programe de training intern, unde seniorii cu experiență într-un anumit domeniu își împărtășesc cunoștințele despre pașii necesari în construirea unei cariere în industrie. Astfel, juniorii se pot orienta către departamentul de de Producţie (programare, artă, game design) sau pot avansa în cadrul aceluiași department, dar în direcția de leadership sau specializare – Compliance, Network, Specialised testing.

Mai mult, pe lângă remunerația salarială și tichete de masă, aceștia au acces la sala de fitness din sediul companiei, la jocuri, inclusiv posibilitatea de a accesa resurse de e-learning specifice industriei, precum și alte facilități care să le asigure cele mai bune condiții de dezvoltare pe plan personal și profesional. De asemenea, în funcție de vechimea în companie, angajații beneficiază de asigurări de viață și sănătate și un fond de pensie facultativă. 

Hai sa spunem ca la salariul de 1435 lei mai adaugi bonurile de masa (cu grija ca pe urma se impoziteaza din cei 1435 lei deci mai scadem un pic, vreo 40 lei 🙂 ). Adaugam o sala de fitness in cadrul companiei deci nu va asteptati la un Worldclass ci la o echipare modesta.

Ubisoft este unul dintre cei mai vechi angajatori din industria IT și primul din domeniul jocurilor video, având o vechime de 25 de ani în România și peste 1.700 de angajați în departamentele Producție, Quality Control și IT.

Overall postul de game tester este recomandat numai studentilor. Daca ai 30 ani si esti game tester sau ai casca in call center, undeva ai gresit in viata.

In alta ordine de idei, pentru studenti mi se pare ok. Nu este un job care sa te consume. Eu lucrez de la 8:00 la 19:00 . Ma deconectez cu gandurile de la munca abia dupa 21:00. De multe ori ma prinde cate un film la cine in Baneasa pe la 11 noaptea si in timp ce conduc spre casa ma gandesc la ce am facut in timpul zilei si ce prioritati am pentru maine. Pe cand un game tester nu are responsabilitatea si grija asta si tocmai lipsa grijilor ii permite sa ramana focusat in continuare pe studiul la facultate.

ubisoft game tester
  1. Asta e noul trend pe piata fortei de munca in Romania – oameni tineri care sa faca chestii high tech dar platiti cu minimul pe economie. Culmea, compania are tupeul sa le explice ce norocosi sunt ca lucreaza pe 1435 lei, testand jocuri care se vand cu zeci de milioane de dolari sau euro. Noul neoscalavagism din Romania.

    Eu lucrez de la 8:00 la 19:00 . Ma deconectez cu gandurile de la munca abia dupa 21:00. De multe ori ma prinde cate un film la cine in Baneasa pe la 11 noaptea si in timp ce conduc spre casa ma gandesc la ce am facut in timpul zilei si ce prioritati am pentru maine

    Daca lucrezi 12 ore pe zi, in fiecare zi, indiferent de salariu, ai gresitgrav undeva in viata. NIMENI nu ar trebui sa lucreze mai mult d eopt ore pe zi, inclusiv pauza de masa. Daca te macina gandurile pana la 21:00 ce faci maine, e clar ca burn out-ul e dupa colt si ar trebui sa iei o pauza, eventual una sabatica.

  2. La call center Enel e 1300 si bonuri de masa (bonuri dupa 5 luni de munca).

    Cristian Iosub