Cartela MTV Mobile powered by Cosmote

În urma cu o săptămâna scriam despre posibilitatea lansării unor noi Cartele SIM sub brandul MTV.

Zvonurile au început sa circule si probabilitatea de a fi lansate aceste SIMuri de către Cosmote am anticipat-o cu doua zile înainte.

Cosmote anunța astăzi la lansarea acestor cartele (link) precum si a unor extraoptiuni dedicate cartelelor MTV (link).

MTV e mândru de asta (link).

Comunitatea Softpedia a reactionat conform previziunilor obiective: exista nșpe mii de tipuri de cartele Cosmote, nșpe mii de opțiuni ce se pot activa, dar oare când va termina Cosmote de scos atâtea nulități? Sincer. Știu ca trebuie plătite foarte multe departamente care trebuie sa își justifice cumva existența, dar totuși, nu se prinde nimeni din OTE? Exista Cartela Cosmote, Cartela Bonus, Cartela Bonus Smile, Cartela Frog, Cartela Vibe, Cartela MTV… Pe urma ne întrebăm de ce sunt zapaciți dealerii…

Nu prezenta lor este buba, ci modul de administrare :

Incepand din data 18 decembrie 2013, comunitatea FROG va deveni comunitatea MTV Mobile powered by Cosmote. Poti migra inainte de aceasta data la MTV Mobile sau daca nu vrei sa fii membru al acestei comunitati, poti migra la Cartela Cosmote. Detalii la 1234 sau pe www.cosmote.ro.

Deci, după ce au spălat investit o căruță de bani pentru crearea si promovarea Frog (care era dragut), acum portează profilul clienților cu forța. Legal nu au ce face clienții ca sunt prepaid iar operatorul îi poate dezvirgina cum dorește. Dacă mâine operatorul vrea sa aloce numărul unei alte persoane, are dreptul legal. Trust me!

La fel s-a întâmplat si cu iMode. Un proiect japonez, foarte misto ca idee, lansat cu concerte in piața Constituției, dar abandonat repede. Țin minte ca imodeblog a fost creat din pasiune de către angajați. Își plăteau hosting la Romarg si chiar erau pasionati de proiect. Dar, banii ce trebuie spălați investiți se termină iar marketingul rămâne fără activitate.

In lumea operatorilor de telefonie se cheltuie exorbitant de mult pe reciclarea produselor in loc sa fie interesați de dezvoltare si inovație.

Cât de greu o fi sa creezi o opțiune de 15€ pt tineri unde sa pui 2000 de minute si SMS on Net, 200 de minute si SMS Off Net si 5-7 GB de internet ?
Mai arunci una pt nevorbăreți la 5€ cu 500 on net, 50 off net si 500 MB.

Degeaba arunci banii pe salarii inutile dacă nu se face un studiu al pieței. Cucoanele de la birou au facilități gratuite si nu lucrează practic cu nevoile clientului. Pt ele totul se rezuma la cifre si la modalități de a face clientul sa plătească cost suplimentar.

Care este logica sa lansezi o mizerie de SIM unde sa promovezi aplicații de streaming când tu oferi 150 MB? Știe cineva ce înseamnă 150 de Mega Byte? O mizerie care se termina într-o zi. Tineți cont că un film de 2 ore de pe YouTube, îmi suge pe iPhone 5 undeva la 350 MB!

Dilema generala ce se aplica tuturor operatorilor : se încearcă justificarea unor posturi prin lansarea a nșpe produse remodelate? Se face un studiu real al nevoilor clienților? E vorba de spălare de bani in RO sau se renunța la promovarea produselor bune după un timp doar din dezinteresul companiei?

Later edit : ca sa fiu cârcotaș complet, MTV deja caută MTV Mobile Manager pe bestjobs ;)) Ei chiar spera că au revoluționat piața.

In alta ordine de idei , ia uite ce zice aici : Aplicatia MTV Under The Thumb este disponibila in App Store si Play Store. Traficul consumat de aplicaţie va fi dedus din traficul de date disponibil pe cont sau la tariful standard. Accesul la continut este disponibil doar pe teritoriul Romaniei şi nu este disponibil în roaming.

20130626-232802.jpg

  1. Cei 150Mb ii folosesti pentru navigarea pe alte pagini. Accesul pe aplicatia Under the thumb e gratuita. In plus cu 0.5e adaugi 200Mb si/sau 500 min/sms Cosmote

  2. CRISTIAN IOSUB 27 iunie 2013 at 01:27

    Acces gratuit la aplicație înseamnă ca poți avea acces la ea fără sa plătești un abonament pt a vizualiza conținutul. Dar traficul de date nu este gratuit. Aceeași poveste se repeta la toate aplicatiile powered by Cosmote. Pe bestjobs deja se caută manager pt MTV Mobile ;))

  3. Mea culpa

  4. am o cartela frog. daca intradevar ma v`a obliga sa trec la mizeria de mtv schimb operatorul

    Cristian Iosub