Casutele de la Carrefour

Prin sectorul 5 au inceput sa apara stelute luminoase pe stalpi, prin Liberty Center se auzea zilele trecute jingle bells iar la Carrefour Orhidea deja au inceput sa apara casutele de lemn cu vin fiert, gratar si gogosele.

Ca sa nu bateti drumul degeaba pana acolo, momentan sunt numai 5 casute de lemn care sunt deschise numai in weekend. Una vinde ceva handmade, alta muraturi si vin la bidoane de 5 litri, in alta casuta se fac gogosele fitosici care sunt un pic cam uscate si, alta casuta face ceva carne la gratar si in seara asta era lemn facuta garnitura de cartofi (business romanesc: faci o oala de cartofi si ii lasi la 4 grade sa se raceasca), iar in alta se vinde ceva branza, cascaval, carnati, sorici, jumari…

Am luat niste jumari facute din fleica. Un spectacol. Toba te face sa te lingi pe degete, soriciul e mortal si cascavalul afumat face toti banii. Weekendul viitor mai dau o tura sa incerc si carnatii, ca avea vreo 3 sortimente.

Momentan, standul cu alimente de Sibiu e cam singurul care merita efortul. Desi e cam devreme pentru casute si braduleti, sper sa inceapa sa apara si prin izvor, unirii, constitutiei, ca anii trecuti.

 

  1. Chiar imi plac casutele astea cand vin sarbatorile. Merge seara un vin fiert si cateva suveniruri cumparate pentru cei dragi.

  2. Yummy, d-abia astept sa incerc si eu carnatii si jumarile de la casute. Chiar sunt de treaba oamenii de acolo si fac produse foarte bune.

  3. Sarbatorile vin, sarbatorile vin…Mi-a venit in cap reclama de Craciun cand am inceput sa citesc articolul. Eu mereu merg la astfel de casute si iau tot felul de lucruri. Imi plac la nebunie preparatele traditionale romanesti.

  4. Am fost si eu zilele astea la Orhidea si am luat niste carnaciori foarte buni. Imi plac la nebunie casutele astea, aduc spiritul sarbatorilor mai devreme.

    Cristian Iosub