Cat de competent e un moș, pus drept papa?

Presa zice :

JORGE MARIO BERGOGLIO este noul Papă și va lua numele de FRANCISC. La ora 19.06, ora României, a venit anunţul HABEMUS PAPAM, a ieşit fum alb pe coşul Capelei Sixtine, iar clopotele Bazilicii Sfântul Petru au început să bată.

JORGE MARIO BERGOGLIO, care şi-a ales numele de PAPA FRANCISC I, s-a născut pe 17 decembrie 1936 şi este argentinian.

PAPA FRANCISC, s-a născut  pe 17 decembrie 1936 la Buenos Aires, dintr-un tată italian, muncitor la căile ferate, şi soţia acestuia. Bergoglio este licenţiat în filosofie şi este preot din 1969. Între 1998 şi 2013, Bergoglio a fost Arhiepiscop al oraşului Buenos Aires, iar pe 13 martie 2013 a fost ales NOUL PAPĂ, succesorul Papei Benedict al XVI-lea, preluând numele de Papa Francisc I.

Noul papă este iezuit şi ca un omagiu adus întemeietorului Companiei lui Isus (Ordinul Iezuit), sfântul Francisc din Assisi, noul papă a decis ca numele lui să fie Francisc I. Este vorba de primul papă care provine din afara Europei şi de primul iezuit care devine Suveran Pontif.

Eu întreb :

In condițiile in care la 76 de ani, crescut si indoctrinat in religie, noul papa ceva avea funcție de răspundere , control si gestiune, este normal? La 76 de ani nu as mai da voie moșilor nici sa mai conducă o masina, dar să mai aibă dreptul de a conduce 1 miliard si jumătate de catolici.

Deci, serios, are 76 de ani ! E depășit. Nu mai are capacitatea intelectuala de a mai înțelege ce este modern, ce este nou, tehnologia, cultura, schimbările …

Acelasi lucru este valabil si in cazul presedintilor de stat. La 60 de ani deja a expirat termenul de valabilitate. Soluția e sa se ducă acasă si sa se apuce de croșetat. Orice moș ar conduce, mediul creat va fi in stilul bolnav al lui, fără a crea oportunități noi.

Totuși, are 76 de ani. Il caută moartea prin Vatican si el sta la povesti de la balcon?

      Cristian Iosub