Câți militari ar dezerta in cazului unui război real?

Am fost genul de soldat căruia i-a plăcut armata. Mi-a plăcut tocmai pentru ca nu a fost ușoară deloc iar regretul meu cel mai mare pentru generațiile actuale de tineri este ca nu mai este serviciul militar obligatoriu.

Parada de 1 Decembrie este superba prin prezentarea tehnicii militare din dotarea țării noastre si prin păstrarea traditiei de a trece pe sub arcul de triumf. Dar câți dintre cei care i-am văzut astazi ar servi tara conform jurămintelor făcute si câți ar dezerta ? Pentru noi, singurul antrenament al militarilor este dat de misiunile din Irak, Afganistan etc. M.A.I. se antrenează in timpul protestelor din Bucuresti … și cam atât.

Da, este in regula ca nu ne aflam teritorial intr-o zona de conflict. Razboaiele din Irak nu sunt ale noastre. Dar pentru a menține viu antrenamentul (pe lângă obligațiile ca membru NATO), trebuie sa trimitem trupe in zonele de război.

Părerea mea sincera e ca peste o treime din armata actuala, in cazul unui război real ori ar dezerta, ori ar fi ca o găina fara cap.

Acestea sunt doar efectele. Problema de fapt este : de ce exista războaie? Științific vorbind, suntem de mai multe culori si forme pe pământ, dar suntem aceeași rasa : umană. Chiar daca unul e negru, altul roșu … tot aceeași rasa suntem. Si atunci, de ce ne batem intre noi? Sincer acum. In loc sa avem grija de planeta noastră si toate fondurile sa fie destinate conceperii unor arme in cazul in care suntem atacați din exterior, noi concepem arme pentru atacurile din interior. Sunt tari care faliementeaza, își infometeaza poporul doar ca sa aiba arme suficiente unui război cu alții de aceeași rasa.

Pana in urma cu putina vreme credeam in zei. Acum fiecare are religia lui si in numele religiei este in stare sa distrugă jumătate de planeta (in Coran scrie clar ca trebuie sa ocupe celelalte teritorii).

In concluzie, omenirea are nevoie de un reset. Noi suntem paraziții planetei. Poate ne consideram din dorințe narcisiste ca fiind cea mai inteligenta rasa de pe pământ, dar in realitate suntem paraziții acestei planete care in ultimii o mie de ani am degradat-o mai mult decat mii de ani de istorie netehnologizata.

      Cristian Iosub