Cauciucuri de iarnă

Din 15 noiembrie italienii cer lanțuri sau cauciucuri de iarnă. Lanțuri am încă de anul trecut, sigilate, dar nu cred să ajung prea curând să am nevoie de ele. În schimb cauciucurile mi se par necesare. Am momentan cauciucurile de vară care sunt consumate aproape de tot.  Când plouă afară simt că mă dau cu săniuța.

Pe aici am găsit tot felul de chinezării la reprezentanța Chevrolet cu 100 €/bucată. Pe GommaItalia am găsit Toyo SNOWPROX S953 cu 71,60 €. Au trei depozite : în Belgia (de unde mi-au venit și anul trecut alte cauciucuri), în Germania (de unde au venit astea acum și au ajuns în doar 4 zile) și în Italia.

Imi plac pt că sunt cărnoase iar feedbackul de pe internet pare bun. Ceea ce mă deranjează este însă mentalitatea băștinașilor de pe aici : “vaaai, 70€ un cauciuc? Cu 20€ te duceai la o vulcanizare și le schimbai cu altele reșapate ” sau “te duceai mai bine la o vulcanizare și cumpărai cauciucuri second hand sau lipite” . Dureros e că cei care spun asemenea aberații chiar cred în ele. Nu le spun la mișto sau să facă bâză. Cum aș putea eu să conduc în liniște cu un cauciuc reșapat ? Da, sunt unele chiar profesional făcute, dar tot nu sunt noi, tot nu sunt dintr-o bucată, tot e cârpeală. ori cârpeala asta a costat viețile multora și nu vreau să mă adaug listei destul de lungi…

În altă ordine de idei, am pus para-vânturi și se vede chiar mișto. Pot conduce pe ploaie cu geamul deschis acum. Băștinașii nu au așa ceva pe meleagurile astea, alegând să se închidă în mașină și să o aerisească o dată pe an, vara. Chevrolet este una din cele mai proaste mașini ca aerodinamică iar dacă fumez cu geamul deschis, tot fumul mi-l împingea înapoi. Să nu mai spun cum sărea scrumul 🙂 Cu paravânt însă, parcă e altă viață. Pentru că nici măcar reprezentanța Chevrolet nu are așa ceva , a trebuit să comand tocmai din Polonia (livrare în doar 3 zile).

Later edit : pentru fanii reșapării unui cauciuc, iată un scurt tutorial : http://cauciucuri-anvelope-ieftine.ro/despre-resapare

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hc8SoPUAtxM[/youtube]

      Cristian Iosub