Web Analytics

Caut o aplicaţie Text-to-Speech şi Speech-to-Text

Caut de vreo 3 zile o aplicaţie un pic mai specială şi mor de ciudă că nu găsesc. Ştiu sigur că este. Nu are cum să nu fie. Dar nu o găsesc.

Ideea este că am nevoie de un program (preferabil să fie pentru Windows) care să fie capabil să se conecteze la Skype, X-lite sau orice alt program de VoIP. Programul ar trebui să aibă capacitatea de a reda ca şi text ceea ce se vorbeşte. De exemplu, o persoană care are deficienţe de auz, ar avea astfel posibilitatea de a vede ceea ce a spus interlocutorul.

O alta caracteristică ideală pentru aceasta aplicaţie ar fi să redea vocal, de preferat în limba română, ceea ce scrie utilizatorul. În această manieră, o persoană cu deficienţe de vorbire, ar putea să scrie interlocutorului iar mesajul şă fie redat audio. Ca exemplu ar fi Ivona, care are Text-to-Speech voices în o grămadă de limbi printre care şi română. Dar nu mă ajută cu nimic pentru că este site extern aplicaţiei VoIP şi singura posibilitate să îl folosesc ar fi ca atunci când redau ceea ce am scris, să pun microfonul lângă boxe.

Aveţi vreo idee? Poate nu aţi întâlnit, poate nu aţi auzit, dar da-ţi mai departe linkul cu acest articol poate unul din prietenii voştri a întâlnit o astfel de aplicaţie. Nu este pentur mine, dar este pentru o cauză nobilă.

Ai nevoie de un flipchart? Mergi la cea mai apropiata papetarie sau comanda online de pe Pointshop!

BlogInternet

      Cristian Iosub