Ce înseamnă “luna roz”?

În noaptea de joi spre vineri, 25 – 26 aprilie, a avut loc o eclipsă de Lună. Fenomenul a început la ora 21:03 (pe 25 aprilie) şi s-a terminat la ora 01:11 (pe 26 aprilie), faza maximă fiind la ora 23:07.

Presa rromânească a vuit din răsputeri pe tema asta și au asociat (absolut toți) articolele cu o luna de culoare roz.

Măi dragi imbecili jurnaliști, in special trustul iRealitatea, îmi pare extrem de rău ca nu aveți nici acum sânge în instalație să va semnați articolele. Îmi pare rău ca trebuie sa critic siteul, in loc sa critic imbecilul persoana. Știu că aveți o normă de 20 de articole pe zi, fiecare dintre voi. Stiu ca aveți salarii de rahat de 850 ron. Dar asta nu va face mai puțin imbecili .

Presa scrisă a murit de mult iar ce a rămas acum este decât un cadavru ambulant, un zombi. Singurul ziar care poate spune ca încearcă sa rămână in aria jurnalismului old school este Jurnalul National. Motivele pot fi scrise cale de trei articole, dar problema rămâne : mutarea in online a ziarelor, fără a avea oameni capabili, a accelerat moartea acesteia. In prezent avem Moni si Iri, Dragușanca…asta avem in presa. Nu vezi reportaje de tipul celor făcute de Carmen Avram pt ca publicul este retard si vrea destrabalare, manele și crime la ora 5.

Efectele se vad anual la bacalaureat, efectele se vad in CV-urile postacilor de la realitatea.net. O adunatura de analfabeti cărora le e frica sa își semneze articolele si care nu pot fi numiti jurnaliști. Ei sunt postaci. Adică aia care postează (“to post” în engleză) articole pe banda rulantă durându-i fix in cot de cât de imbecil au scris sau au tradus o știre. Partea cea mai nasoala e ca prostia, incompetenta si manelismul sunt boli profesionale la ei. Mai nou, bloggerii din trust au început sa își promoveze pana si articolele personale cu fraze de genul : “șocant, incredibil, nu îți vine sa crezi”. Când i-am zis unuia din ei ca a confundat blogul cu ziarul, tot el era ofuscat. Cică prinde la public daca pui titlu de genul asta. Îmi e groaza sa mă gândesc la faptul ca acel public are dreptul de a vota…

Revenind la bâlbele de azi, iRealitatea a comis-o de doua ori. O comite des, dar mai trebuie urecheati din când in când.
Cazul 1: iRealitatea zice ca “un rUmân va veni”… Era vorba de un om care a făcut pt România mai mult decât întreg trustul : Ion Țiriac. După ce i-am zis lu’ Piticu’ ca are colegi imbecili, au schimbat titlul si linkul. I-a învățat pe ei Horea Badau ca daca schimba titlul des cu redirectionari pe vechiul titlu, sunt indexati msi bine de Google.
Poate nu as fi scris articolul acesta dar vedeți mai jos al doilea motiv.

Cazul 2 : luna de culoare roz. Imbecilii, ca majoritatea presei din Rromânia, au scris de eclipsa de luna dar au asociat expresia de “luna roz” cu o imagine modificata in care luna avea culoare roz. Luna NU va fi roz in noaptea asta nicăieri in lume ! Este o expresie. Chiar acum, in timp ce scriu articolul mă uit la luna si este atât de frumoasa. Lumineaza întreg Firenze si este o luna plină și ALBĂ. BlackFriday nu înseamnă ca in vinerea aceea rămâne pământul in bezna.
Pt cine a luat BAC-ul cu minim 6 de la iRealitatea si știe măcar o boabă de engleză, uite explicația data ca la prosti : click aici pentru a afla motivul incredibil pentru care este luna roz in aceasta noapte. Nu ai știut niciodată asta. Incredibil. Șocant. Groaza si disperare in România.

De ce oare nu se înființeaza un CNA al presei scrise și online? Știu, haterii care descărcă porno de pe torrent or sa spună ca Internetul trebuie sa rămână necenzurat. Au dreptate, dar in cazul de fata vorbim de un trust de presa care ar avea rolul sa informeze corect si obiectiv cititorii. Nu vorbim de bloguri personale.

 1. Sincer sa-ti spun, eu am stat expre treaz (la munca fiind) si m-am chiorat la luna pana pe la 12 noaptea, si tot aceeasi culoare avea, si nu am vazut neam de eclipsa, sau culoare roz. Sau poate din Pitesti nu s-a vazut asa ceva..

  • CRISTIAN IOSUB 26 aprilie 2013 at 14:06

   It is only a partial eclipse — people in Europe will see notice only a slight dark spot on the edge of the moon

   In Firenze am vazut doar pe la ora 21:00 o umbra in partea dreapta a lunii. In rest, a fost luna plina si luminoasa. Ideea este ca toti cand aud de luna roz, se gandesc ca ea va fi chiar de culoare roz…

  Cristian Iosub