Ce lege trebuie respectata?

Nu de putine ori mi-a fost dat sa aud : “eu nu vreau sa respect legile tarii X. In tara mea se facea in felul urmator…”

Initial al crezut ca este o problema de mentalitate a noastra. Apoi am intalnit si alte nationalitati. Am invatat sa ignor prostiile care mi-ar ocupa memoria degeaba. Pana cand am vazut video-ul de mai jos (minutele 1:50 si 3:00 sunt criminale)…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=psZBaJU_Cvo[/youtube]

La fel si bastinasii de pe aici. Sunt perfect de acord ca eu, strain al unui teritoriu, sa respect legile teritoriului in care ma aflu. Nu este necesar sa am cetatenie, rezidenta sau sa am copilul nascut pe teritoriul unei alte tari pentru a respecta legile respective. De exemplu, un roman atunci cand se duce in Anglia, pe ce parte a strazii va conduce? Va conduce pe stanga pentru a respecta legea. Dar nu pentru ca asa vrea neaparat ci pt ca altfel va intra in coliziune cu celelalte autoturisme care vin de pe contrasens. La fel si in cazul video-ului. Atata timp cat in Anglia exista o constitutie, un set de legi, o religie oficiala…se trezesc fanaticii religiosi sa iasa in strada spunand ca ei vor sa respecte doar legile islamului. Adica Gigel vine la mine in casa si sta cu picioarele pe masa doar pt ca asa facea la el in cotet?

Inca un motiv pentru care sustin ideea ca cea mai mare greseala a omenirii a fost sa adopte religia ca si povestile scrise prin carti fara a avea nici macar o dovada. Una singura macar.

VonHelton avea un video destul de bun si explicit pe tema islamului si a coranului. Omenirea nu intelege de vorba buna si explicatii logice / stiintifice/ practice datorita orbirii religioase.

 

 

  1. Englezii sunt prin definitie extrem de rabdatori, deschisi, si inchid ochii la micile scapari ale strainilor, nu inainte de a le explica in amanunt care este ” the right way”. Aceasta indulgenta are pana la urma un rol educativ si formativ.

    Religia n-are nimic de-a face cu scandarile antisociale ale acestui crowd si nu cred ca liderii lor spirituali impartasesc aceleasi conceptii de viata; daca ar face-o, inseamna ca ne-am intoarce in evul mediu, pe principiul: ba religia mea-i mai tare!

    Doamne pazeste-ne de prostie, fudulie, de fanatici si de… facebook!

    Cristian Iosub