Centrul de mesaje scrise Cosmote

O zi fara iPhone face minuni. Cum cablul de date era plecat in excursie iar Apple a pus CIP pe ele pt a îngreuna clonarea chinezească, am folosit un nokia 1616 antic. Telefonul e nou, funcțiile sunt antice.
Si cum nu aveam ce face decât sa joc solitaire pe 65k culori, 128×160, așa că am început sa bântui prin meniu. Pe telefoanele nokia, una din facilități este ca poti vedea serverul de transmisie a mesajelor scrise folosit de expeditor SMSC. Daca primesc un mesaj din partea Cosmote precum ca am câștigat o excursie la Paris, dar mesajul e trimis prin servere din Germania, atunci direct la coșul de gunoi se duce SMSul.
Ma uitam prin mesaje si mi-a atras atenția unul care folosea SMSC : +40766000560 in locul obisnuitului +40766000510. Cum mesajul era destul de vulgar, am crezut ca e vreun insider supărat pe mine, ca mulți alții .

Apoi verific serverul folosit si la celelalte SMSuri din inbox. Ghici ce? Terminația diferă la toate : 510, 550, 560, 570…
Daca suni in RC, singurul oficial este cu 510 la final si se ia poziția struțului. Neoficial, Cosmote tocmai prin SMS confirma public prezenta si a altor servere de transmisie folosite drept tampon pentru cel principal.
Un lucru bun mai ales de sărbători cand fluxul este ridicat si OpMaint ridica neputincioși din umeri la toți operatorii GSM din Rromania.

Dar măcar sa fie oficială treaba 🙂

  1. […] Mesajul scris pleacă din platformă, ajunge într-un SMS Center din Anglia sau Germania, ajunge la operatorul dvs și abia apoi este livrat. Este foarte important de reținut faptul că telefoanele din ultimii doi-trei ani nu mai dețin funcția de vizualizare a detaliilor SMS. Ultimul telefon pe care l-am testat si deținea această funcție era un Nokia 1616. […]

    Cristian Iosub