Web Analytics

Tu cu cine faci email marketing?

Bunică-mea avea o vorbă: Cos și descos, lucrul meu nu șade jos. Cam așa face și RCS RDS. Și-au făcut deja un obicei de a lansa servicii bune și ieftine pe care să le laude toată lumea, ca apoi să dea cu bățul în baltă cu lansarea unor servicii poate bune dar implementate prost. Știm, e criză. Știm, e mai ieftin să angajezi studenți prin ANOFM mai ales când statul plătește o parte din salarii dar măcar cel care supervizează implementare ar trebui să fie mai deschis la bibilică.

Am fost tentat să zic două vorbe și despre Voyo, dar săracul e deja în comă și nu are șanse să își mai revină.

De data asta este vorba despre Digi Film. O idee care ar fi putut aduce un business value meritat dacă produsul ar fi fost gândit logic din perspectiva unui end user. Cam asta este în general problema multor companii. Dezvoltă produse pentru utilizatori dar dacă nu faci parte din categoria aceea de utilizatori, s-ar putea să ai parte de un eșec big time. De exemplu, cum ar putea preda cursuri despre Social Media atâta timp cât nu am cont pe Facebook?

RCS RDS a relansat canalul de filme Digi Film sub forma unui canal cu plata (Premium Pay TV) și începând cu luna martie va percepe o taxa de 3 lei pe luna abonaților care își doresc acest program. RCS RDS a mai avut o tentativă lansând postul Digi Film in mai 2007 într-o varianta cu plata (Digi Film Pay-per-View), însă din toamna 2009 operatorul a introdus și o versiune gratuită ˘care a stat în comă până acum.

O idee bună mai ales că sunt abonat fidel SeeNow, singura aplicație care merită la ora actuală măcar efortul de a îți face cont. Dar aici vin o mulțime de probleme ce țin de comunicare așa că o se ne închipuim un dialog între un doi angajați RCS RDS?

– cum anunțăm clienții că am relansat Digi Film?

-Simplu: le trimitem un email fără să verificăm dacă tokenul de acces este valid. Asta pentru că Digi are abonați cu un IQ ridicat și vor ști să caute singuri pe google. În felul ăsta câștigăm și poziționare în motoarele de căutare pt că ne-a zis nouă un băiat de la marketing că dă bine la SEO dacă intră oamenii pe site din căutările google.

difi_fail1

– Ok, dar cum le zicem clienților că pot să vadă și de pe telefonul mobil sau de pe tabletă? Cum le zicem că am plătit un geek să ne facă o aplicație? 

– Simplu: In newsletter le sugerăm că am făcut o aplicație cu link invalid bineînțeles, nu zicem nimic despre ea pe Digi-Film.ro sau Digi-Online.ro și îi lăsăm de capul lor să caute prin Play Store. Abonatul trebuie să ăși dorească din tot sufletul să se uite la Digi Film. Chiar dacă pierdem câteva sute de mii de vizitatori, măcar știm că cei 50 care se uită de pe tabletă au făcut eforturi supranaturale să găsească aplicațiile.

Am uitat sa menționez că siteul digi-online arată ca unul făcut noapte în cămin pe ascuns și datele de autentificare pt el, le găsești în alt site (digicare)?

În curând o să ajungă în dicționar cuvântul Digi ca reprezentând model prost de implementare și comunicare a unui business.

difi_fail2

 

Tags:

BlogInternet

  1. lol. la fel am primit si eu si l-am dus direct in spam

  2. toti cred ca am primit. poti suna la relatii cu clientii sa iti dezactiveze notificarile si promotiile!

    Cristian Iosub