Cine livrează publicitatea?

Trebuie să alimentez un card ING și pot face lucrul ăsta numai într-o casierie ING. Pentru că știți voi…ING e banca aia care are peste tot ATM-uri și Office-uri dar are numai 5 casierii în tot Bucureștiul.

Ca să nu mai alerg dintr-o agenție în alta, m-am uitat pe siteul lor (plecând din căutare google) unde au casierii aproape de mine. Bineînțeles că nu este niciuna aproape de unde lucrez, la Obor nu mă mai duc în viața mea după ce am așteptat o oră la coadă luna trecută să depun niște bani iar programul de lucru este 09 – 16:00. Pentru că din seria corporatiști.

Apoi am deschis aplicația Facebook să share-uiesc poza cu cele 5 minunate casierii ( în foto sunt numai 4 dar mai este și Metropolis). Deschis Facebook și prima imagine care este ? Un post sponsorizat de ING Web Cafe.

M-am uitat prin telefon și aveam blocată posibilitatea de share a locației, limitată urmărirea publicitară… Teoretic Apple nu ar fi putut transmite către Facebook ce am făcut eu. Google, tot teoretic, nu ar fi putut trimite către Facebook ce am căutat eu. Eu pe ING nu am mai intrat de 3 luni de zile iar de pe telefon cred că este prima oară.

Coincidență ? Nu cred. Așadar, cine livrează ads-urile pe Facebook?

  1. Am patit si ru cand cautam CDN pentru un site … Presupun ca facebook e “sneaky” si isi tireaza niste cookies in browser (nu cred ca ii ajuta google ).Bine ca nu vor recunoaste chestie asta niciodata . Amin !

  2. De ce n-ai intrebat de IBAN? faceai cel mai simplu transferul online, de la banca A la ING….

    Parca Bancpost folosea pe vremuri metoda asta arhaica de depunere: Nume titular, Numar card si data expirare…..cand poti folosi un cod/cont de identificare unic gen IBAN….

    Cristian Iosub