Clienții Orange ar trebui sa fie mai atenți un pic

Clientul din imaginea de mai jos are o problema. El este client vechi Orange si plătește vreo 4€ abonament lunar. La ultima factură a gasit convorbiri in plus de 5€.

Este o idee cretina românească prin care daca esti de 10 ani intr-o rețea, atunci inseamna ca esti expert si rețeaua trebuie sa fie la picioarele tale.

Citind mesajul, primul meu gând a fost ca nevasta-sa și-o trage cu vreunul si costul suplimentar este de acolo. Dar stati sa vedem de unde are clientul păgubit de orange costul suplimentar.

Nevasta-sa (pt ca e vorba de abonamentul ei) are un terminal Nokia Dual-SIM. Intr-un slot este abonamentul ei, iar in celălalt slot este o cartela SIM primită de la servici. Telefonul ar fi Dual SIM Stand-by si permite receptionarea apelurilor simultan pe ambele numere de telefon, asa ca tanti asta a facut redirectionari de pe abonament catre numarul de servici. Daca vreodată o suna bărbatul si ea vorbește pe abonament, apelurile sunt deviate catre numarul de servici si vede. Probabil nu stia ca s-a inventat prin ’99 serviciul de apel in așteptare. Sau poate stia iar un utilizator mediu de telefonie își da seama cand suna undeva si este in linia de așteptare (se aude un dublu ton de apel).

Ceea ce imi place mie, este indarjirea cu care omul da cu pumnul in masa.

Nu exista rețea perfecta de telefonie mobila, cu atât mai mult Orange. Problema insa este din cat de mult înțelege utilizatorul conceptul GSM. Sunt destul de multi creduli care pun botul la știri precum iaurtul cu secreții vaginale, bebeluși răpiti de ambulante, Basescu care demisionează dupa 5 minute… si tot felul de fantezii. Desigur, Internetul este un spațiu public si nu poti îngrădiți dreptul unui utilizator de a scrie pe internet decat daca încalcă anumite legi. Dar totuși, sa nu ai un pic de sclipire de geniu si sa iei ambele facturi sa le compari? Sau sa nu iti stii numarul de telefon si sa umbli orbește prin agenda crezând ca este numarul unui coleg?

Nu, nu sunt client orange activ deci nu iau apărarea companiei din motive de loialitate. Am vreo 3 SIMuri orange ținute pt test, un prepaid VDF, vreo 10 Indygen, un Digi si un abonament CST. Daca ar fi sa iau apărarea cuiva, ar fi Vodafone pentru calitate si cosmote pentru preț.

BTW, la Cosmote L15 este perioada promoțională având cu 15€ (TVA inclus) nelimitat național voce+SMS, nelimitat Zona 1 si 2 GB de date. Când Consultați ofertele vedeti sa nu faceti confuzie cu L31, care ofera acelasi lucru dar cu 31€/luna si are telefoanele mai ieftine decat L15.

Have fun!

image

      Cristian Iosub