“Code Quality – Unit Tests” la Tech Sessions by Avangate

Pe data de 6 mai 2015, începând cu ora 18.00 voi fi alături de Avangate la ediția Tech Sessions cu tema “Code Quality: Unit Tests” susținută la Impact Hub.

Sesiunea  va fi moderată de către Șerban Ghiță – Senior Software Engineer, Mobile Development și Bogdan Anton – Senior Software Engineer, ambii membri ai echipei Avangate din București.

Termenul de Unit Tests / Testare Unitară se referă la testarea individuală a unor unități separate dintr-un soft.

În timpul proiectării şi codării se pot comite erori precum:

 • erori legate de alegerea şi descrierea algoritmului: algoritm incorect, sau corect dar inadecvat problemei; algoritm mai puţin performant ca precizie sau timp necesar rezolvării problemei; omiterea, interpretarea greşită sau incompletă a unor părţi ale algoritmului; validarea incorectă şi/sau incompletă a datelor de intrare; inversarea răspunsurilor la un bloc de decizie;
 • erori în definirea şi utilizarea datelor ce provin din variabile neiniţializate, formate improprii de citire, contoare de capacitate insuficientă, neverificarea datelor de intrare, aliniere/redefinire incorectă a câmpurilor, utilizarea unor cuvinte cheie ca variabile, variabile ilegale (formate prin concatenare sau despărţite între două linii de program);
 • erori de calcule care au ca surse: expresii complicate cu posibilităţi necontrolate de eroare; conversii implicite de tip (cu eroare de conversie, rotunjire, trunchiere); neinterceptarea cazurilor de depăşire/subdepăşire a intervalului definit;
 • erori produse în tehnica de programare cum sunt variabile şi structuri de date globale, acces necontrolat la zone de memorie partajate, interfeţe program – subprogram nerespectate, pasarea constantelor ca parametri transmişi prin adresă, pasarea parametrilor de intrare/ieşire prin valoare, automodificarea programului în timpul execuţiei, utilizarea necontrolată a mai multor limbaje cu convenţii de apel diferite;
 • erori produse din neatenţie caz în care logica de control e defectuoasă, salt în afara limitelor programului, condiţii logice compuse sau incorect negate, neprelucrarea primei sau ultimei înregistrări, neluarea în considerare a posibilităţii de existenţă a fişierelor vide, neprelucrarea erorilor de intrare/ieşire, depăşirea capacităţii stivei, adresare incorectă, necontrolarea indecşilor;
 • erori în contextul execuţiei datorate memoriei dinamice insuficiente sau nealocată, periferice neoperaţionale, comunicare defectuoasă cu sistemul de operare.

În cadrul workshop-ului, cei doi invitați vor explica felul în care codul realizat de echipele Agile poate fi scris și produs într-un timp extrem de scurt. Astfel, startup-urile, firmele mari, proiectele open-source, proiectele personale și orice alte proiecte în domeniile SaaS, IaaS sau PaaS pot lansa și monetiza rapid produsele pe care le realizează.

Tot în cadrul ediției Tech Sessions din 6 mai, Șerban Ghiță și Bogdan Anton vor dezvălui amănunte despre munca ulterioară lansării codului și despre cum acesta poate deveni o piedică dacă nu este gestionat corect în detaliu încă de la început.

Mai mult, cei doi specialiști vor puncta și răspunsuri la întrebări precum:

 • Cum scrii cod ce poate fi ușor de testat și de accesat?
 • Cum se plătește “datoria” strânsă în contul codului scris în grabă?
 • Care este motivația pentru scrierea de teste unitare și cum se informează membrii echipei despre necesitatea lor?

Evenimentul “Code Quality: Unit Tests” se adresează programatorilor care vor să învețe cum să-și testeze aplicațiile PHP și persoanelor orientate către management care vor să afle ce împact au testele unitare asupra proiectelor PHP. Situațiile prezentate vor fi explicate în detaliu, ilustrate în situații reale și cu teste de programare în timp real.

La fiecare sesiune Avangate Tech Sessions, compania dezvăluie participanților detalii din munca de zi cu zi cu exemple concrete de situații, provocări și soluții aplicate în diverse stadii ale proiectelor pe care le dezvoltă.

Până în prezent, în cadrul programului Avangate Tech Sessions s-au organizat mai multe workshop-uri pe teme diverse, de la HTML5, aplicații mobile, Agile sau management de produs.

Participarea la eveniment este gratuită, însă locurile sunt limitate. Pentru mai multe informații despre agendă, structura evenimentului și formularul de înscriere, accesați pagina de înregistrare.

Nu uita sa introduci in calendar data de Miercuri, 6 mai 2015 ora 18:00!

Ne vedem la Impact Hub!

cowboy

 1. Ne vedem acolo

 2. M-am înscris si eu. Am fost si la cea cu html5 si ma bucur sa vad ca Avangate continua seria in aceasta direcție de learning public gratuit

  Cristian Iosub