Concurs: licente avast! Mobile Security

Avast au lansat o nouă versiune pentru soluția de protecție a securității dispozitivelor mobile, avast! Mobile Security,  produs de securitate pentru smartphone și tabletele ce rulează sistemul de operare Android.  Iată câteva dintre opțiunile avast! Mobile Security :

 • Scanați automat aplicațiile instalate, conținutul cardului de memorie şi aplicațiile noi la prima utilizare. Programați scanări automate când nu utilizați dispozitivul.
 • Raportul de confidențialitate şi managerul de aplicații: obțineți informații detaliate despre aplicațiile instalate şi înțelegeți drepturile de acces şi activitățile aplicațiilor.
 • Filtrarea SMS-urilor/apelurilor: pentru a vă menține confidențialitatea.
 • Scut web: blochează linkurile infectate cu programe dăunătoare (pentru navigarea sigură pe web) şi chiar şi numerele USSD.
 • Contor de rețea: măsoară transferul datelor de intrare/ieșire.
 • Firewall (numai pentru dispozitive root-ate): blochează accesul hackerilor.
 • Blocarea aplicațiilor: blocați oricare 2 aplicații cu un cod PIN / un gest (nelimitat cu Premium).
 • Copiere de rezervă: permite efectuarea unor copii de rezervă pentru contacte, jurnalele SMS / de apeluri şi fotografii (cu versiunea Premium se pot face copii de rezervă pentru muzică, filme şi aplicații).

Cu ajutorul functiei Find my phone (Anti-theft pentru Android),  puteți controla telefonul de la distanță prin intermediul unei interfețe web sau SMS (pentru a vă controla telefonul de la distanță ulterior, accesați http://my.avast.com), puteți localiza telefonul pe o hartă, blocați dispozitivul, activați sirena sau ștergeți memoria pentru a vă menține datele confidențiale în siguranță și primiți notificări privind schimbarea cartelei SIM.

Caracteristicile premium avast! Mobile Security ofera utilizatorului posibilitatea de blocarea aplicațiilor: blochează un număr nelimitat de aplicații, detectarea reclamelor: detectează reclamele şi furnizează detalii complete privind sistemele de urmărire ale acestora, perimetru geografic: telefonul execută anumite acțiuni (de ex., blocare, sirenă, transmiterea locației) când se află în afara unui perimetru fixat (de ex., mergeți la o cafenea şi activați opțiunea cu un perimetru de 500 m, astfel încât dacă cineva vă fură telefonul şi îl duce dincolo de acest perimetru, funcția activează acțiunea specificată), SMS la distanță: trimiteți mesaje SMS de la distanță de pe telefon, recuperarea datelor la distanță: recuperați date de pe telefon de la distanță, identificare de la distanță: fotografiați hoțul când încearcă să deblocheze dispozitivul (utilizați camera frontală sau posterioară, cu recunoașterea feței). Înregistrați fișiere audio, cu recunoașterea vocii, caracteristici de copiere de rezervă: permit copierea de rezervă pentru filme, fișiere audio şi aplicații (inclusiv configurări şi date pentru telefoane root-ate, de ex. progresul jocurilor)

Iată și câteva date statistice interesante obținute de la cei de la Avast:

 • de la lansarea din decembrie 2011, aplicația a fost descărcată de peste 100 milioane de ori, mai rapid decât orice altă soluție de securitate din cadrul Google Play;
 • în baza de date se află peste 1 milion de tipuri de malware;
 • de la lansare, cu ajutorul avast! Mobile Security au fost găsite sau recuperate peste 2.2 milioane de dispozitive;
 • au fost facute 54.000 poze ale hoților prin intermediul aplicației;
 • utilizatori au folosit funcția de blocare de la distanță și ștergere a datelor de 600.000 ori.

avast! Mobile Security oferă și versiunea pentru root (!), prin care poți face mult mai multe:

 • alegi un alt nume pentru aplicație: astfel în loc de Avast Anti-Theft poți pune CandyCrush, astfel că poți duce în eroare pe un posibil rău-voitor
 • dai restart de la distanță dispozitivului și dacă ai un PIN pus la cartela SIM, acesta nu va mai putea folosi telefonul de pe cartela ta
 • blocarea accesului de conectare a telefonului prin USB, aceasta fiind cea mai uzuală metodă de a reseta telefonul
 • în cazul unei resetări complete (acel hard reset) aplicația Anti-Theft rămâne instalată în telefon, chiar dacă celelalte aplicații existente anterior nu vor mai fi prezente
 • conexiunea de date rămâne în continuu pornită, dezactivarea ei fiind imposibilă și astfel Avast poate transmite și mai rapid informațiile (locație, poze, etc)
 • blocarea accesului la date pentru anumite aplicații, astfel încât spre exemplu poți seta ca doar Google Maps să poată face trafic de date atunci când ești în Roaming

Cu ocazia lansării ultimei versiuni avast! Mobile Security avem și un concurs în urma căruia fiecare dintre cititorii acestui blog va primi câte o licență premium valabilă timp de un an de zile. Tot ce aveți de făcut este să fiți abonați la newsletter (regăsiți formularul în partea din dreapta a acestei pagini) și să lăsați un comentariu la acest articol cu o experiență de-a voastră privind securitatea dispozitivului mobil (ce ați făcut când v-a fost furat, dacă ați încercat vreodată Avast, ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, cum vă protejați voi telefonul smart, etc). 

 1. Am folosit Avast mobile security chiar am avut și licență premium vreo doua luni de zile și as vrea și eu o licență pentru un an pentru ca mi se pare cea mai completa soluție de securitate mobilă

 2. Folosesc avast pe PC si e minunat !

 3. Folosesc Windows Defender pe PC si e minunat!
  Pe telefon nu folosesc, dar mr predica mi-a spus ca e cazul sa bag un antivirus ca altfel e… grav.
  Sa fie primita!

 4. Nu am folosit avast, dar merita incercat. Pana acum am avut doar Kav si Bitdef.

 5. Vaaaai! Deci chiar ieri ma uitam ca au făcut update si vroiam sa il instalez pe telefon. Chiar mi-ar trebui un antivirus pentru ca la cum evoluează tehnologia in ziua de astăzi, ești expus la riscuri la orice pas. Plus ca apar reclame tot timpul 🙁

 6. Am folosit Avast free doar pe PC.

 7. Și eu folosesc pe telefon versiunea Free și mi-ar prinde bine o licență premium. Mulțumesc!

 8. Nistor Mihai Dorin 6 noiembrie 2014 at 23:42

  Am incercat Avast, dar sincer mi s-a parut ca mananca prea multa baterie si pe langa asta ma si dispera cu reclamele.

 9. […] exista si un tooltip pentru aceste cuvinte cheie, in doua variante de culoare: light si black. Un live demo puteti vedea aici, plasati cursorul peste cuvantul smartphone si se va deschide automat tooltip-ul. In interiorul […]

 10. Eu folosesc de 3 ani avasat pe PC si sunt foarte multumit de el. As avea si eu nevoie de o licenta pentru smartphone daca mai e valabila oferta. Chiar vreau sa il incerc si pe telefon sa vad daca e la fel de bun.

 11. Mi-a expirat si mie licenta pe tableta de curand. Daca mai e valabila oferta as dori si eu un cod promotional. Multumesc anticipat.

 12. Cristi mai ai licente pentru avast? As dori si eu o licenta gratuita pentru smartphone. Multumesc anticipat.

 13. Salut Cristi! As dori si eu o licenta avast. Il folosesc pe toate gadgeturile fiindca este cel ami bun antivirus.

 14. Salut, folosesc Avast de vreo 2 ani pe 3 telefoane, m-as bucura daca as putea primi licenta pentru functiile extra. merci!

 15. Vreau si eu o licenta daca mai ai! multumesc anticipat!

 16. M-am abonat intre timp, Folosesc Avast si erau niste chestii ca geo fence care mergeau doar cu licenta, deci daca se poate, pentru functiile astea as folosi-o, ca cele free merg deja foarte bine (cu toate ca interfata web mi se pare de curand ca nu mai are toate functiile pe care le avea inainte)

 17. Mi-am recuperat iPhone-ul acum o lună folosind Find My iPhone. Nu am folosit încă soluții Avast. Aș folosi pe Android.

 18. As dori si eu o liceenta Avast daca se poate. Multumesc

  Cristian Iosub