Copiii din școli se bat?

Șoc și groază. Am rămas tâmpit (ca să citez iRealitatea) să văd pe Facebook un clipuleț din ceva film românesc (Umbre) unde un grăsuț se ia de un alt copil pletos. După câteva scaltoace primite, pletosul scoate o telescopică din ghiozdan și îi pălește una peste meclă șmecherașului.

Acum Facebook se împarte în două. Sunt cei care exclamă mirați că filmul e de căcat, că nu e posibil să difuzezi așa ceva, dar mai sunt și cei care spun răspicat că este deformată realitatea din școli.

Acum, nu știu fiecare pe la ce școli a fost, dar pe vremea mea (ca să mă simt bătrân) cam așa era prin clasa a VII-a , a VIII-a. În liceu evoluasem și dădeam cu băncile, nu cu telescopica.

Desigur, nu era un fenomen cotidian, dar o dată pe trimestru se întâmpla.

Din păcate evenimente de genul celui prezentat în secvența de film fac parte din realitatea ce ne înconjoară. Sunt într-adevăr pături ale societății ce nu au contact cu aceste întâmplări și este firesc să fie surprinse. Și eu dacă eram deputat și se ducea plodul la școală particulară în limuzină, poate nu ar fi avut contact.

 

https://www.youtube.com/watch?v=mWl15Zsdl8A

  1. Astia sunt copii de balta. 🙂 La mine scoteam parchetu’ si ne rupeam dintii cu ala, mai tarziu, in liceu era la moda bataia cu scanduri, scaune si alte alea.. Si deaia am iesit generatii de oameni caliti, decat mucosi destia care daca vine unu cu shuriu la gat, pisa pantalonii. BTW, imi place noua tema.

    Cristian Iosub