COSMOTE Romania extinde acoperirea 4G in Bucuresti

Comunicat de presă

COSMOTE Romania isi continua extinderea retelei 4G acoperind, incepand din aceasta luna, 90% din Capitala, alaturi de Otopeni, Ploiesti, Cluj, Iasi, Sinaia, Busteni si Predeal, si introducand in portofoliu, alaturi de modemuri, telefoane mobile care permit accesul 4G. Reteaua de generatia a patra permite viteze de descarcare de pana la 75 Mbps si viteze de incarcare de pana la 37,5 Mbps.

„4G aduce viteze mari si fiabilitate, intr-o lume in continua miscare, in care consumatorii asteapta  mai mult decat o navighare pe internet de pe dispozitivele mobile. Oamenii sunt conectati cu prietenii prin intermediul serviciilor OTT, prin Facebook sau alte retele sociale si acceseaza mai mult continut video. Toata aceste servicii sunt mari consumatoare de date – motiv pentru care 4G este absolut necesar, iar noi vom continua dezvoltarea sa in zone urbane si suburbane”, a declarat Bob Konstantinidis (foto), CTO COSMOTE Romania si Romtelecom.

Clientii care aleg planul tarifar COSMOTE Free L vor beneficia de acess 4G gratuit, prin activarea extraoptiunii Connect Extension+, gratuita pentru cei care opteaza pentru un terminal compatibil 4G.

Clientii care aleg oricare alt plan tarifar compatibil 4G vor beneficia la cerere de activarea extraoptiunii Connect Extension+, pentru o taxa lunara de 5 euro (TVA inclus). Activarea se va face in oricare dintre magazinele COSMOTE si Germanos, intrucat necesita un card SIM dedicat 4G. Inlocuirea cartelei SIM este gratuita.

Clientii care doresc sa navigheze la viteze 4G pe telefoanele mobile pot alege intre HTC One 32 GB (1.099 RON, TVA inclus), Sony Xperia Z (1.669 RON, TVA inclus), Samsung S4 mini (699 RON, TVA inclus), Samsung Galaxy S4 (1.199 RON, TVA inclus) si Samsung Galaxy S3 LTE (919 RON, TVA inclus), din magazinele COSMOTE, impreuna cu abonamentul COSMOTE Free L, incheiat pe o perioada de 2 ani. De asemenea, asa cum a fost comunicat in luna aprilie a acestui an, serviciile 4G sunt disponibile prin intermediul a doua modemuri, Huawei E3276 si ZTE MF823 la 99 lei, respectiv prin tableta Samsung Galaxy Note LTE 10.1 la 1.424 RON (TVA inclus) cu abonamentul Connect Unlimited+ 30 pe o durata de 2 ani.

In linie cu strategia de a dezvolta gradual reteaua broadband in ceea ce priveste viteza datelor, COSMOTE Romania ofera de asemenea cea mai buna retea de date 3G cu viteze de descarcare de pana la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil in 194 de orase si peste 2.500 de localitati din Romania, acoperind 60% din populatie. In plus, clientii se pot bucura de viteze de pana la 21,6 Mbps HSPA+ in 228 de orase din tara. In total, serviciile 3G acopera 76% din populatia Romaniei.

Bucuresti, 9 octombrie 2013 – COSMOTE Romania

      Cristian Iosub