Cum te trezești dimineața cel mai repede?

Era azi la 05:45 dimineața. După cum ziceam și ieri, la ora aia mă culc, nu conduc. Dar, din păcate, cineva mai trebuie să mai și muncească. Conduceam liniștit, de abia intrasem pe autostrada spre Siena și acceleram la 130km/h. Fiind beznă totală, mai puneam un flash să văr curbele cât de lungi sau strânse sunt, mai ales că eram singur pe străzi și mă țineam pe B1.

La un moment dat, văd în curbă, pe banda mea o lumină albăstruie în depărtare. Pun flash și văd că era staționată o mașină. Pe banda 1, în condițiile în care banda de urgență era largă și liberă… Trag de volan, mă dau pe B2, înjur de toți morții și răniții iar când ajung în dreptul mașinii văd că înăuntru erau două mecle cu ceva ce părea a fi laptop, tabletă… Nu am avut timp de privit fiind mai concentrat asupra curbei destul de strânse și a trecerii pe B2.

Problema e ca la 200m distanță era un Autogrill (benzinărie uriașă cu parcare pt TIR, camioane, autoturisme etc, dar care are și restaurante și fastfood-uri).

Cum sperietura de a mă urca pe ăia cu mașina staționată pe B1 (fără avarii, fără faruri, fără stopuri) m-a trezit instant, am pus mâna pe telefon și am sunat la Poliție. După 2 transferuri de apel și re-spus povestea de 3 ori, îmi zice o gagică de la Polizia Stradale că era de fapt o mașină de a lor și era cu radarul, deci nu e nici o problemă.

Pe banda 1? La 5:45 dimineața? Fără nici cea mai mică intenție de a semnaliza că sunt staționați? În curbă? DA.

Pe ăștia în cazul în care se urcă vreunul pe ei și se lasă cu mortăciune, i-aș băga la omor cu premeditare. Aceeași veche idee care o am și despre bețivii care conduc. Dar, organul stratului este la datorie și își bagă radarul în funcțiune. Să și-l bage în ce organ vrea el, dar să nu omoare oamenii nevinovați pe autostradă…

  1. Cu te trezești dimineața cel mai repede?
    O mica greseala in titlu 😀

    Cristian Iosub