Cum alegem corect o Tabletă PC

Luna trecută i-am cumpărat juniorului o Tableta E-Boda MPRESSPE3D Essential A100, de la magazinul online Domo. A fost o achiziție bună la vremea respectivă chiar dacă s-a lăsat cu strigăte ca la nuntă după o săptămână de așteptat tableta doar pentru că Domo AFI Cotroceni nu avea chef de muncă. După nici o lună de jucat pe ea, se pare că s-a rupt mufa de încărcare . Încărcătorul este de tipul celor Nokia cu mufă subțire dar are vreo 5V ieșire și 2000mAh, deci model neaccesibil publicului larg.

După căutări îndelungate pe internet, am găsit câte ceva asemănător dar shipping from China si ajunge in 3 săptămâni. Am sunat azi la Domo și se pare că nu se ocupă și de service nici măcar contra cost. Ăsta e unul din momentele în care aș fi vrut să fiu în țară și să le explic ălora de la AFI cum stă treaba cu garanția de 2 ani la produsele electronice. Vina îmi aparține că trebuia să le-o dau înapoi de când a fost livrată cu mufa îndoită, dar am mers pe ideea că timpul necesar și fețele acre ale ălora de la Domo nu merită efortul. Acum  mi-am învățat lecția și următoarele produse de genul : telefoane, laptop, tabletă, navigator etc , vor fi cumpărate direct de la producător. Chiar dacă magazinele în general au promoții și oferte de preț mai bune, prefer să plătesc garanția faptului că va fi un produs ușor de întreținut și reparat iar producătorul cu siguranță nu va livra produsul după o lună cum își permit resellerii să facă.

Așadar caut sa iau acum o tabletă pentru juniorul meu, una cât mai accesibilă ca și preț dar să aibă și caracteristici tehnice acceptabile. Așa am găsit tableta Allview Speed City. Are display capacitiv, multitouch de 7″ și rezoluție de 800*480 px , procesor Cortex A9/1,5GHz Dual Core (da, e important să fie 1GHZ+, ca să poată rula jocurile de tipul Temple Run), memorie RAM de 1 GB DDR3, memorie internă de 8GB și slot de MicroSD pana la 32GB, WiFi 802.11 b/g/n, jack, 3,5 mm, Micro USB. Totul la doar 499 ron.

Un aspect foarte important este că vine cu licență Bitdefender, astfel că poate să se joace juniorul în siguranță pe toate siteurile de jocuri sau să se uite la desene animate chiar și pe siteurile făcute pe genunchi, fără să am teama că va virusa tableta sau datele private vor fi furate.

 • Caracteristici tehnice superioare : checked
 • Preț mic : checked
 • Suport tehnic : checked
 • Livrare rapidă : checked
 • Brand de renume : checked
 • Vine iepurașul de Paște cu Speed City : checked

Recent am dat peste un concurs Allview pe blogul unei cunoștințe. Tragerea la sorți nu a ținut cu mine deci încă discut de Speed City la modul viitor. Dar, până pe 31 ianuarie , BlogAwards are modelul acesta în concurs pentru bloggeri.

Bloggerii care se înscriu în campaniile BlogAwards.ro după ce află despre acestea prin intermediul articolului trebuie să posteze la finalul însemnărilor cu care participă în campanii, o fraza de tipul “Am aflat despre aceasta campanie BlogAwards din acest articol de pe CristianIosub.com“, astfel crescând șansele de participare.

 1. Vad ca n-ai mai scris cel de-al doilea articol pentru aceasta campanie 🙂
  Bafta!

  • Momentan nu mai pot participa la nici o campanie BlogAwards 🙂 Am vazut si bug-urile mentionate de tine si voi tine cont de ele in BlogAwards 2013 new version

 2. […] Essential A100 la 399 RON de la Domo, ajuns acasa cu urlete și trâmbite, iar pentru un încărcător compatibil cu această tabletă mai aveam un pic și trimiteam email femeilor de serviciu de la Domo. Greu, […]

  Cristian Iosub